Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cea mai asteptata autostrada din Romania, in pericol sa nu se mai faca

Postat la: 28.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autostrada Sibiu - Pitesti, scoasa la licitatie pentru construirea sectiunilor de la capete, ar putea sa ramana pentru moment doar un vis, in lipsa banilor europeni.

Comisia Europeana insista pentru ca Romania sa realizeze autostrada Sibiu - Pitesti, segmentul lipsa al Coridorului pan-european Rin - Dunare. "Inca de la inceputul negocierilor cu privire la programul de Infrastructura Mare, Autostrada Sibiu - Pitesti a fost identificata ca fiind elementul lipsa al coridorului TEN-T Rin - Dunare. Asadar aceasta autostrada reprezinta cea mai mare prioritate de investitii", a declarat in iunie pentru HotNews comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

O luna mai tarziu, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitatie pentru proiectare si executie capetele autostrazii Sibiu - Pitesti, respectiv Sibiu-Boita si Pitesti-Curtea de Arges. Semnarea contractelor pentru cele doua sectiuni de autostrada este insa conditionata de aprobarea finantarii de 85% prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

Comisia Europeana urmeaza sa decida asupra finantarii proiectului in baza cererii de finantare pe care o pregateste Ministerul Transporturilor. In decizia sa, Comisia Europeana va tine cont si de evaluarea JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions), un parteneriat de asistenta tehnica intre trei membri (Comisia Europeana, BEI si BERD), potrivit Economica.net.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE