Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce trebuie să faci înainte de Crăciun pentru a avea noroc în 2018. Tradiţii şi obiceiuri

Postat la: 20.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tradiții și superstiţii de Crăciun. Se spune că de Crăciun dorinţele se împlinesc. Dacă eşti o persoană care crede în semne, Realitatea.net îţi spune care sunt superstiţiile de care ar trebui să ţii cont zilele acestea.

Tradiții de Crăciun. Mănâncă mere în Ajunul Crăciunului

„Un măr pe zi ţine doctorul departe", aşa sună una dintre cele mai populare zicale. Ei bine, de Crăciun nu ar trebui să îţi lipsească de pe masă coşul cu mere. Se spune că dacă mănânci mere în Ajun vei fi sănătos tot anul.

Superstiţii de Crăciun. Fă un cadou în ajunul Crăciunului

Decembrie mai este supranumită şi „luna cadourilor". E musai să faci măcar un cadou unei persoane dragi, pentru a avea un an prosper.

Tradiții de Crăciun. Împodobeşte-ţi locuinţa cu crenguţe de vâsc

O altă superstiție privitoare la noroc spune că, dacă nu ai împodobit locuința cu crenguțe de vâsc, vei avea ghinion tot anul.

Superstiţii de Crăciun. Vrei să ştii cum va fi vremea de Paşte?

O superstiție populară este legată de vremea din această zi. Astfel, dacă în ziua de Crăciun ninge, se crede ca în cea de Paște va fi vreme frumoasă.

Tradiții de Crăciun. Alungă farmecele şi duhurile rele cu usturoi

La fel ca în seara de Sfântul Andrei, pentru a alunga farmecele și duhurile rele, se așează căței de usturoi pe masă și la ferestre. Seara, dă-ţi cu usturoi pe frunte, la coate şi în genunchi, să nu se ţină de tine duhurile rele.

Superstiţii de Crăciun. Spală-te pe faţă cu apa în care ai pus un ban de argint

În dimineața primei zile de Crăciun, se obișnuiește ca oamenii să se spele pe față cu apa în care a fost pus un ban de argint. Acest lucru e se face pentru a respinge bolile în anul următor, dar şi pentru a avea un an roditor.

Tradiții de Crăciun. Nu stinge lumânările

Lumânările aprinse în noaptea de Crăciun trebuie să fie lăsate să se stingă singure, pentru a avea un an bun.

Superstiţii de Crăciun. Pupă-ţi iubitul sub vâsc

În noaptea de Ajun, ia-ţi iubitul şi pupă-l sub vâsc. Astfel te vei asigura că vei mai avea parte de dragoste lui cel puţin până la următorul Ajun.

Tradiții de Crăciun. Nu purta încălţăminte nouă

Ai nişte ghetuţe nou-nouţe pe care abia aştepţi să le porţi? Dacă vrei să nu atragi ghinionul asupra ta nu le purta în zilele de Crăciun, scrie click.ro.

Superstiţii de Crăciun. Primeşte colindătorii!

Ascultă colindele şi răsplăteşte-i pe urători cu niște colaci, nuci, mere sau bani. Cel ce nu primește colindătorii și nu îi recompensează nu va avea în viitor recoltă bună și nici belșug în casă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE