Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce se intampla dupa ce murim. Care organe raman functionale pana la catva zile

Postat la: 04.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Probabil fiecare dintre noi s-a intrebat cel putin o data ce se intampla dupa ce ajungem la capatul vietii. Ei bine, mai multi oameni de stiinta au facut o descoperire de-a dreptul uimitoare, pe care au ales sa o faca si publica. Se pare ca unele parti ale corpului ar ramane inca functionale si la cateva zile dupa ce restul corpului inceteaza sa mai functioneze.

Descoperirea ar putea schimba modul in care privim transplantul de organe. La soareci, peste 515 de gene au functionat la capacitate maxima pana la 24 de ore de la deces. La pestele zebra, 548 de gene au ramas functionale patru zile la rand, dupa ce animalul a decedat. Cercetarile anterioare au identificat un manunchi de gene din cadavre umane, care au ramas active timp de 12 ore, de la ora decesului. Aceasta descoperire este de mare interes si ar putea revolutiona medicina. Mai mult decat atat, multe vieti ar putea fi salvate si nu ar mai exista atat de multe probleme la capitolul donari de organe. Oamenii de stiinta vor continua sa cerceteze aceasta zona si spera sa ajunga la concluzia pe care foarte multi o asteapta. Deocamdata premisele sunt unele foarte bune si tot ceea ce au descoprit pana acum reprezinta un pas imens.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE