Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce se ascunde in spatele atacului impotriva Siriei. Trump și Xi Jinping se pregătesc pentru Kim Jong-un

Postat la: 07.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

SUA a lansat un atac asupra unei baze militare din Siria, folosind 59 de rachete de croazieră Tomahawk, drept răspuns al atacului chimic pe care Washingtonul îl atribuie regimului sirian condus de Bashar Al-Assad.

Agențiile de presă din întreaga lume informează că în urma acestui atac devastator, baza militară, de unde a fost lansat atacul chimic de acum 2 zile, a fost aproape în totalitate distrusă. De asemenea, au fost uciși 4 soldați sirieni, iar alți 7 au fost răniți. Un oficial de la Casa Albă a precizat că Washingtonul a vizat baza aeriană de la Shayrat, care este "asociată programului" armelor chimice al Damascului şi "direct legată" de evenimentele "oribile" de marţi.

La prima vedere, decizia de a ataca o bază militară oarecare din Siria pare să schimbe dramatic tot ceea ce știam despre politica lui Trump, prezentată în campania electorală. Pe atunci, președintele american părea că se apropie foarte mult de Vladimir Putin și că îi susține în totalitate deciziile. Un parteneriat, SUA-RUSIA, părea că începe să se clădească, dar în urma acestui atac cu siguranță că vor exista voci care vor susține că ruptura dintre SUA și Rusia se mărește.

Trump, insa, a făcut public faptul că Rusia a fost anunțată că SUA va ataca acea bază militară siriană. Toate acestea în contextul în care chiar ieri oficiali ruși au dezmințit ideea cum că regimul Bashar Al-Assad s-ar face vinovat pentru lansarea unui atac chimic în care au murit zeci de adulți și copii.

Un alt aspect demn de punctat este faptul că atacul asupra bazei militare din Siria a avut loc în timp ce Trump lua cina, la vila sa din Florida, cu Xi Jinping, politicianul chinez ales la 15 noiembrie 2012 în tripla funcție de secretar general al Partidului Comunist Chinez, vicepreședinte al Republicii Populare Chineze și președinte al Comisiei Militare Centrale.

Surse oficiale americane susțin că cei doi au discutat despre găsirea unor soluții pentru a stopa programul nuclear al Coreei de Nord. Așadar, este limpede faptul că puterea de la Beijing a susținut tacit acest atac asupra Siriei, în condițiile în care capul de afiș sau inamicul numărul unu este Kim Jong-un. Surse neoficiale susțin că planul de bătaie pe termen lung este înlăturarea liderului nord-coreean prin orice mijloace, chiar și prin inițierea unui război.

Concluzia este una la îndemâna oricui, SUA a atacat o bază militară oarecare din Siria pentru a crea o diversiune. Rusia a fost notificată de acest aspect și nu și-a avertizat aliatul sirian despre ceea ce va urma. În tot acest timp, SUA și China au pus bazele unei strategii pentru îndepărtarea lui Kim Jong-un și oprirea programului nuclear. Mai trebuie spus ca inclusiv Trump a afirmat joi ca după Siria pot fi luate masuri militare impotriva Coreei de Nord.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE