ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Cate zile libere vor avea romanii de Paste

Postat la: 02.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De anul acesta, romanii se pot bucura de mai multe zile libere, sarbatorile nelucratoare ajungand acum la 15. Cu ocazia Pastelui, vor fi de data aceasta patru zile libere: Vinerea Mare, Sambata Mare, prima zi de Paste - duminica si a doua zi de Paste - luni.

Zile libere Paste. Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui, a devenit zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, potrivit unui act normativ intrat in vigoare luna martie 2018. Asadar, salariatii se vor bucura, pentru prima oara, de timp liber in Vinerea Mare incepand din acest an si vor beneficia de o minivacanta de patru zile. Este una dintre cele trei zile de sarbatoare religioasa crestina numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare si Sambata Mare. Anul acesta, Vinerea Mare va fi pe 6 aprilie, iar Pastele - pe 8 si 9 aprilie.

Zile libere Paste. Vinerea Mare este, de asemenea, zi oficiala de sarbatoare in urmatoarele state ale Uniunii Europene (UE): Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Grecia, Spania, Portugalia, Suedia, Finlanda, Slovenia, Cehia, Bulgaria, Danemarca, Lituania, Estonia, Malta, Cipru si Luxemburg. Asadar, nu mai putin de 16 dintre cele 28 de state ale UE au declarat Vinerea Mare drept zi legala de sarbatoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE