Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CATASTROFA! Florian Bodog: "Romania este in plina epidemie de rujeola"

Postat la: 28.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Romania este in plina epidemie de rujeola, spune ministrul Sanatatii, iar cifrele vin sa o confirme.Sunt 23 de decese si peste 4.800 de imbolnaviri, de la inceputul anului.

Cea mai importanta cauza este cea a scaderii ratei vaccinarii, iar subiectul a fost dezbatut la "Punctul de Intalnire" cu Radu Tudor, alaturi de medicul Adrian Streinu Cercel si ministrul Florian Bodog.

"Ori de cate ori o campanie de vaccinare scade sub 80% exista riscul unei epidemii, iar sub 60% e ca si declansata. O cauza este campania anti-vaccinare, care a luat proportii incomensurabile. Cat timp exista o politica de sanatate publica, mesajul este unul singur: campania de vaccinare este obligatorie. Nu poti sa-i iei dreptul la viata al unui copil nou-nascut, pentru ca parintele este neinformat. Nu se fac campanii de dragul de a se face, ci impotriva acelor boli care au potential letal" a explicat profesorul Adrian Streinu Cercel, unul dintre cei mai importanti specialisti in boli infectioase din Romania.

Ministrul Bodog admite ca suntem in plina epidemie si ca problema gasirii vaccinurilor este una cat se poate de reala si a explicat cum se incearca iesirea din criza.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE