Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Casa Regală anunță linia de succesiune la tron. Cine îi va lua locul Regelui Mihai I

Postat la: 09.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Starea de sănătate a Regelui Mihai I este tot mai precară, iar veștile care răzbat dinspre Casa Regală nu sunt tocmai îmbucurătoare. În plus, miercuri, la reședința din Elveția a Regelui Mihai, unde acesta se află în prezent sub îngrijiri medicale, fostul principe Nicolae, nepotul regelui, a iscat un adevărat scandal.

Acesta a încercat să intre cu forța să-și vadă bunicul. Pentru gestul său, considerat "profund greșit, moral și uman" chiar de către mama lui, Principesa Elena, Nicolae a ajuns să dea declarații în fața autorităților sesizate de Casa Regală. S-a speculat că gestul disperat al fostului principe Nicolae de a pătrunde la rege ar fi fost o încercare a acestuia de a-și redobândi poziția în Casa Regală, poziție pe care a pierdut-o în anul 2015. Însă, ținând cont de contextul imediat, dar și de abaterile din ultima vreme ale nepotului regelui, una dintre cele mai grave fiind chiar mariajul său neaprobat de Casa Regală, șansele să se întâmple acest lucru sunt minime.

După excluderea lui Nicolae (pe numele complet Nicholas Medforth-Mills) din Linia de Succesiune la Coroana României și retragerea titlului de "Principe al României" și a calificativului "Alteță Regală", linia de succesiune la tron arată astfel: Actualul Moștenitor la Șefia Casei Regale a României este Alteța Sa Regală Margareta, Principesa Moștenitoare a României (jure sanguinis), care va fi de acum înainte și va rămâne după decesul Majestății Sale Regelui Custode al Coroanei României (ad personam). Actualul consort al Mostenitoarei la Șefia Casei Regale a României este Alteță Să Regală Radu, Principe al României (ad personam).

Membrii Casei Regale a României sunt următorii: Alteța Sa Regală Elena, Principesa României (jure sanguinis); Alteța Sa Regală Sofia, Principesa României (jure sanguinis); Alteța Sa Regală Maria, Principesa României (jure sanguinis). Sotii și copiii Altețelor Lor Regale Principesele nu dețin titluri personale.

Ordinea de Succesiune la Tron și la Șefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferință masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor și a descendenților lor. Practic, în prezent, această este urmatoarea:

1. ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României;
2. ASR Principesa Elena a României;
3. Elisabeta Karina de Roumanie;
4. ASR Principesa Sofia a României;
5. Elisabeta Maria Biarneix;
6. ASR Principesa Maria a României.

Modificări al succesiunii la tron și la Șefia Casei Regale ale acesteia se pot aduce prin decizia Șefului Casei Regale a României.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE