Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Carnetul de conducere, din ce in ce mai greu de obtinut. Cu ce solutii vin scolile de soferi

Postat la: 07.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Permisul de conducere se obtine tot mai greu. De exemplu, la Constanta, 65 de candidati dau zilnic proba practica, insa foarte putini reusesc sa treaca. Scolile de soferi propun ca proba practica a examenului pentru obtinerea permisului sa se desfasoare in prezenta unor ingineri acreditati, fara ca politistii sa mai fie implicati in acest proces.

Cei care pica proba practica pentru obtinerea permisului sunt nevoiti sa astepte trei luni pentru a sustine din nou "orasul". Politistii sunt acuzati ca au ridicat foarte mult stacheta, astfel ca procentul de promovabilitate este dezastruos, adica unul din doi candidati pica examenul. Din acest motiv, multe persoane au luat decizia sa mearga intr-o alta tara pentru a putea sa-si obtina permisul de conducere, chiar daca acest lucru ii determina sa scoata mai multi bani din buzunar.

„Este prapad! In ceea ce priveste inscrierile, suntem nenorociti. Nu am mai avut inscrieri din luna octombrie 2017 si am fost nevoit sa imprumut bani pentru a da salarii. Oamenii prefera sa plece in alta tara si sa se intoarca cu permisul dupa cateva saptamani sau luni, depinde unde sustin. Ii costa intre 1.700 - 2.500 de euro. La noi, politistii ii plimba pana la 40 - 45 de minute si apoi ii pica", a declarat, pentru „Cuget Liber", Niculae Dicu, director de Scoala de soferi.

Oamenii legii sustin ca nu au cum sa faca concesii cand vine vorba despre siguranta rutiera. Durata de aproximativ trei luni, perioada de timp pe care candidatii sunt nevoiti sa o astepte pentru a sustine proba practica, se datoreaza intr-o oarecare masura si pregatirii insuficiente a candidatilor in vederea obtinerii permisului de conducere.

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania doreste sa produca schimbari in acest domeniu iar, in acest sens, vor fi inaintate o serie de propuneri in viitorul apropiat. Propunerile vizeaza ca proba practica a examenului pentru obtinerea permisului sa se desfasoare in prezenta unor ingineri acreditati, fara ca politistii sa mai fie implicati in acest proces.

„Sa se schimbe sustinerea examenului, asa cum este la Prefectura, dar cu ingineri. Trebuie sa scapam de politisti. Vrem sa fie angajati zeci de ingineri capabili, cu atestate date de minister. Astfel, candidatii nu vor mai fi timorati si putem sa intram in normalitate. Politistii nu au ce cauta la examenele pentru obtinerea permisului de conducere", a mai afirmat Niculae Dicu, vicepresedinte COTAR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE