Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Carmen Daniela Dan, sau Blonda lui Dragnea, trimisa să conducă Internele „cu suflet și fermitate"

Postat la: 03.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Propunerea lui Liviu Dragnea, personal, pentru functia de ministru de Interne este Carmen Daniela Dan, fostul prefect al județului Teleorman din martie 2014 până în octombrie 2016, iar dupa 11 decembrie 2016, senator PSD și președinte al Comisiei jurdice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României.

Experienta la Interne a Danielei Carmen Dan este, insa, zero. Ea a fost numita ca prefect de Teleorman de catre Victor Ponta la insistentele lui Liviu Dragnea. In judet a fost cunoscuta ca Blonda lui Dragnea. „Cred că la Interne se poate conduce cu suflet și cu fermitate", a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, după ce a anunțat lista cu noii miniștri. „Sper că nu aveți o problemă de gen", le-a spus Dragnea jurnaliștilor care îi adresau întrebări, adăugând că are încredere în „capacitatea ei de a aduce sănătate în acel minister. Nu cu patima, nu cu brutalitate, ea va aduce normalitatea in minister", a susținut Dragnea.

Potrivit biografiei de pe pagina Senatului, aceasta a lucrat între anii 1990 și 1996 ca secretar la Școala Generală nr. 3 din Videle, a lucrat între 1996 și 2001 ca referent la Banca Agricolă, iar între 2001 și 2002 a fost casier la agenția din Videle a unei bănci comerciale. Între 2002 și 2010, a fost consilier juridic la Consiliul Județean Teleorman, iar din decembrie 2010 până în iunie 2012 a fost directorul executiv al Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din Teleorman. Din 2012 până în 2014 a ocupat funcția de subprefect al județului Teleorman, devenind ulterior prefect. Ea a absolvit în anul 1989 Liceul „Zoia Kosmodemianskaia" din București și a urmat Facultatea de Drept a Universității Ecologice, luându-și diploma de licență în anul 2000, la vârsta de 30 de ani. În CV-ul ei apar un masterat și mai multe cursuri de formare.

Totusi, nu e puțin lucru să pleci de la nivelul unei secretare C.P.U.N. (Consiliul Provizoriu de Uniune Națională) și să ajungi prima doamnă a unui județ condus de Liviu Dragnea. Nu a fost lucru ușor pentru o tânără frumoasă și plină de ambiții să stea în preajma lui Liviu Dragnea. La fel cum nu i-a fost comod să renunțe la locuința de serviciu de care putea beneficia prin lege, pentru a nu mai face naveta la Videle, pentru a-i asigura confortul lui Dragnea, care nu se putea descurca cu ditamai familia într-un singur apartament din Alexandria.

Multă vreme, însă, despre această angajată a Consiliului Județean Teleorman nu s-a știut nimic. Abia după ce a fost numită subprefect, au început să apară informații despre felul în care aceasta și-a croit drumul spre putere. Conform presei locale, relația ei cu Liviu Dragnea a fost întotdeauna foarte apropiată, una "cu suflet si fermitate",  drept pentru care a ajuns prefect de Teleorman și acolo a rămas ani întregi. Ce a făcut în această lungă perioadă? Nimic. rezultate: zero! Culmea e ca in timpul Guvernului Ciolos, Carmen Daniela Dan susținea că e "technocrat ". Totul până în ziua când, prefect apolitic fiind, a aflat direct de la Dragnea că ocupă prima poziție în lista candidaților PSD din Teleorman la Senat!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE