Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Care sunt preţurile la brazi in Bucuresti si în ţară

Postat la: 20.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În Ploieşti, preţul unui brad este între 50 de lei şi 250 de lei, iar comercianţii spun că vor mai lăsa din preţ în zilele următoare, în timp ce în Constanţa preţurile la brazi ajung la cel mult 200 de lei.

In pieţele din Ploieşti au început să apară comercianţii de pomi de Crăciun, în timp ce Direcţia Silivică Prahova are deja comenzi pentru brazi şi molizi argintii. Potrivit conducerii Direcţiei Silvice Prahova, instituţia deja a vândut un brad de 16 metri înălţime, cu 1700 de lei, unei primării din Călăraşi. Şi tot din acest judeţ mai este o comandă de 50 de pomi de Crăciun, specia brad, de la diverse instituţii.

"Noi am scos la vânzare şi anul acesta pomi de Crăciun. Avem 2000 de brazi şi molizi şi 1400 de molizi argintii. Deja sunt comenzi, cred că vom vinde tot, mai ales că sunt autohtoni", a declarat Dragos Gabriel Ciomag, directorul Direcţiei Silvice Prahova.

In pietele din Bucuresti, in medie,, un molid argintiu cu o înălţime de până la 1,5 metri costă 30 de ei, unul de până la trei metri, 50 de lei iar cel de peste 3 metri 70 de lei. Bradul cel mai scump vândut costă 1700 de lei şi are peste 15 metri înălţime, în timp ce un brad de 1,30 metri înălţime costă 30 de lei.

Direcţia Silvică din Brasov vinde şi cetină cu 1000 de lei tona, coroniţe, cu 5 lei bucata sau vâsc, cu 4 lei kilogramul. La Piaţa Centrală, comercianţii vând brazi cu preţuri cuprinse între 50 şi 250 de lei. 5 lei costă împachetarea bradului.

Comercianţii de pomi de Crăciun continuă să-şi vândă marfa în majoritatea pieţelor din municipiul Constanţa, cu mai puţin de o săptămână rămasă până la sărbătoarea naşterii Domnului, preţurile pornind de la 25 - 30 de lei, cât costă un molid, şi trecând de 150 - 250 de lei, pentru brazii aduşi din import.

Majoritatea brazilor care se vând în pieţele din restul tarii ori în supermarketuri sunt aduşi din import, motiv pentru care preţurile acestora pot să ajungă la 200 de lei. Brazii costă între 70 şi 200 de lei, însă comercianţii se plâng că vânzările merg prost. Din acest motiv, ei au început să vândă pomii de Crăciun creangă cu creangă, cu preţuri de 5 - 7 lei, ori să împletească din crenguţele mai mici coroniţe, care costă de la 5 la 10 lei. Au apărut şi vânzătorii de vâsc, care vând un buchet pentru 2 lei. Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi în pieţele mai mari din principalele orase ale tarii, unde brazii costă între 70 şi 150 de lei.

Majoritatea mall-urilor insa şi-au epuizat brazii şi molizii aflaţi pe stoc, aduşi din Olanda şi Danemarca, la preţuri ce pornesc de la 70 de lei. Pentru cei care vor să păstreze bradul şi după Crăciun, sau vor să-l planteze în grădină, există posibilitatea de achiziţiona unul în ghiveci. Preţurile pentru aceştia pleacă de la 50 de lei şi ajung până la 100 - 150 de lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE