Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Care e planul lui Traian Băsescu impreuna cu Vasile Blaga si de ce a demisionat fostul presedinte

Postat la: 01.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mutarea lui Traian Băsescu, in plina criza politica, fix in momentul când aproape 5000 de oameni manifestau in Piata Victoriei impotriva adoptarii ordonantelor de urgenta privind gratierea si modificarea Codurilor, a surprins. In primul rand pe fanii acestuia, care credeau ca PMP va creste alaturi de Băsescu, iar acesta va fi un veritabil lider al opozitiei.

Băsescu anunta pe Facebook (deocamdata demisia sa din fruntea PMP nu este si oficializata) ca va preda stafeta tinerilor din partid, ca el si-a indeplinit misiunea. Sa mai spunem aici ca Ioana Băsescu, Elena Udrea si alti apropiati ai fostului presedinte beneficiaza si ei de modificarile aduse de adoptarea celor doua ordonante de urgenta de catre guvernul Grindeanu. Ceea ce face, la o prima vedere, ca Băsescu sa fi demisionat ca sa nu fie nevoit sa accepte, ca "sef al opozitiei" ca si el are beneficii din ordonantele guvernului PSD. Fals, Băsescu nu era nevoit s demisioneze pentru asta, ci doar sa taca. Oricum, Băsescu ramane senator, el a demisionat numai de la sefia PMP si nu si din PMP. Cel putin deocamdata.

Un PMP care poate intra prin absorbtie in oricare alt mare partid din opozitie, care mare partid "este doar unul" - PNL. Un PNL cu fostii PDL-isiti aflati in ofensiva pentru confiscarea PNL. S-a aflat de intalnirea de taina a lui Vasile Blaga cu liderii locali ai partidului, fosti pedelisti, dar si cu apropiatii din conducere. Pedelistii, e de retinut, au facut pasul la ofsaid si au lasat penelistii veritabili sa primeasca socul alegerilor locale si parlamentare, care aproape au distrus partidul. Abia dupa aceea a aparut presedinta "de paie" Raluca Turcan, fosta PDL, la sefia unica a PNL. Sa amintim ca Blaga a fost cel care - dupa ce a fost acuzat oficial de DNA - a lasat-o pe penelista Alina Gorghiu singura la sefia partidului, ca sa-si rupa gâtul in alegeri, dar si ca sa fie o sefie unica, folositoare pentru planul de acum, aflat in plina derulare. Asadar, acum conducerea PNL este prin PDL, printr-o marioneta a lui Blaga. Penelistii, daca ar vrea sa mai salveze partidul istoric in forma sa nealterata ar trebui urgent sa puna macar un copresedinte pana la Congres, iar acesta nu poate fi decat Ludovic Orban, proaspat absolvit (partial) de instanta de judecata, dupa ce DNA l-a scos din jocul alegerilor locale din Capitala.

Pe acest fond apar interesante alte doua declaratii, iar de la acestea, alte cateva. Prima este cea a lui Robert Turcescu, un soi de "mâna dreapta" a lui Băsescu. Turcescu ar fi putut fi dintre "tinerii care sa preia sefia PMP", carora Băsescu sa le predea stafeta. Turcescu insa, scrie la randul lui pe Facebook ca vor urma doua momente cheie in politica româneasca, doua demisii importante, "una dintre acestea avand deja loc". Fireste, cea a lui Traian Băsescu. Iar a doua a fost deja anuntata. La acea ora din noapte, multi au crezut ca a doua e cea a lui Grindeanu, mai ales ca un realizator tv anuntase din prostie aceasta varianta ca fiind sigura. Grindeanu, fireste, daca tot a trecut ordonantele nu avea cum sa nu mearga pana la capat, anume sa nu cedeze ca Ponta la presiunea strazii, iar PSD a calculat toate variantele posibile, inclusiv protestele populare.

A doua demisie anuntata la care facea referire Turcescu e cea anuntata de Adriana Saftoiu, tot in pline proteste. Si nu este o demisie individuala, ci una in bloc a parlamentarilor PNL. Saftoiu e tot fosta pedelista, acum stratega de imagine a PNL, dar provine tot din gasca lui Blaga. Daca cei 99 de parlamentari PNL isi dau demisia, pot sa atraga si alte demisii in bloc ale formatiunilor sau indepnedentilor, si de la USR, dar si ale altora. Mai eficient ca o motiune de cenzura, caci - aici se simte maâna lui Băsescu - daca demisioneaza 50% din parlamentari nu se mai poate vota nici la legi simple, dar mai ales la cele organice, ceea ce ar duce la dizolvarea parlamentului si la provocarea de alegeri anticipate. Chiar si o treime din parlamentari daca demisioneaza poate bloca activitatea pe orice lege organica, legi care exista spre vot, si care astfel pot fi blocate sine die.

Este momentul in care Băsescu intra oficial in joc, pe post de "salvatore della patria", propulsat de Vasile Blaga si pedelistii din jur, care deja vor fi pus cu botul pe labe penelistii (deja ca si inexistenti). Cu Basescu in frunte ca propunere de prim-ministru, cu care va fi de acord inclusiv Klaus Iohannis, se vor forta alegerile anticipate in care se spera ca mobilizarea populatiei la vot va fi cu mult mai mare, peste 60%, iar PNL va ajunge astfel la putere in vreme ce PSD va fi infrant cu un scor urias. Este evident ca in tot acest timp, planul va curge cu ajutorul maselor populare care vor continua protestele. Daca guvernul Grindeanu cade de la sine in urma demonstratiilor de strada, atunci cu atat mai bine.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE