Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Carausul spagii. In dosarul Airbus-EADS este implicat si un roman din Bacau, prin firma caruia s-au scurs 5 milioane de euro

Postat la: 09.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania Airbus e in centrul unei anchete de coruptie. In dosar apare si un roman din Bacau, prin firma caruia ar fi fost tranzactionate peste 5 milioane de euro de la producatorul de avioane.

Acest lucru s-ar fi intamplat pe vremea cand Airbus inca se numea EADS, arata Der Spiegel. Banii ar fi fost platiti romanului pentru ca ar fi adus contracte companiei EADS. Insa, conform sursei, romanul Constantin Ster abia a reusit, in mai 2017, gratie unui imprumut bancar, sa-si ia o masina Dacia Duster. Iar o privire rapida in Registrul Comertului ofera si explicatia, sustine Der Spiegel: anul trecut, compania lui avea o cifra de afaceri de 1.300 de euro.

"Daca nu el a primit banii, unde au ajuns acestia? Ce rol a jucat Ster, posesor al unei masini de 15.000 de euro, cumparata pe credit?", se intreaba publicatia, afirmand ca exista posibilitatea ca romanul sa fi fost unul dintre "oamenii de paie" ai companiei. Esti pasionat de cumparaturile online? Atunci este momentul sa descoperi si tu adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avanatajoasa (DAE 10,94%). Este primul credit pentru care nu trebuie sa treci deloc pe la banca! Iar banii iti intra in cont in doar cateva minute. Asta da breaking news! Afla mai multe.

Insa ancheta e cu mult mai cuprinzatoare. Procurorii bavarezi ancheteaza acest dosar deja de cinci ani si foarte curand ar putea formula primele capete de acuzare impotriva fostilor directori ai EADS. Acestia sunt suspectati ca au construit un vast imperiu de coruptie pentru companie. Au mai iesit la iveala niste firme-paravan, asa cum e Vector Aerospace din Londra, o companie cu doar doi angajati, care a primit de la EADS nu mai putin de 114 milioane de euro. Au ajuns insa bani de la EADS inclusiv in Hong Kong, Singapore si Insulele Virgine Britanice, bani a caror urma s-a pierdut.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE