Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Capitala "arde" si Gabriela Firea vrea statuia lui Ronald Reagan în Bucuresti

Postat la: 10.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primăria Municipiului București a anunțat că intenționează să realizeze și să amplaseze într-o zonă centrală a Capitalei statuia lui Ronald Reagan, pe motiv că fostul președinte american o avut o contribuție importantă la căderea comunismului. E un simbol al democrației, își justifică decizia Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

"Doresc să avem în București statuia președintelui american Ronald Reagan, pentru că acesta reprezintă un simbol al democrației, al luptei împotriva comunismului, al respectării drepturilor omului, al libertății presei, dar și al economiei de piață. Acest monument va fi amplasat în centrul orașului și îi reasigur pe toți cetățenii Bucureștiului că investițiile culturale nu se realizează în detrimentul proiectelor sociale, de infrastructură sau din domeniul sănătății. Capitala României trebuie să se dezvolte unitar, atât din punct de vedere cultural, cât și social și economic", spune Firea, citată într-un comunicat al Primăriei.

Ronald Reagan a fost cel de-al 40-lea președinte al SUA. "Prin politica să intransigenta în confruntarea cu Uniunea Sovietică în perioada războiului rece, a avut o contribuție hotărâtoare la prăbușirea imperiului comunist din răsăritul Europei", mai precizează Primăria în comunicat.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE