Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Canada a legalizat marijuana după 100 de ani de prohibiţie

Postat la: 17.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primul magazin legal de canabis din Canada şi-a deschis porțile, la miezul nopții, în St. John's, capitala provinciei canadiene Newfoundland şi Labrador, situată în zona Atlanticului de Nord.

Prima tranzacție a fost făcută, în prezenţa multor jurnalişti, de un vechi activist pentru legalizarea marijuanei. Acesta a așteptat câteva ore ca magazinul să se deschidă. Pentru început, SQDC (Société québécoise du cannabis) va avea douăsprezece magazine, însă dorește deschiderea altor unităţi. Provinciile Manitoba şi Alberta au decis să liberalizeze această industrie şi mai multe puncte de vânzare private vor fi deschise începând de miercuri.

Guvernul a dorit ca fiecare provincie să aibă posibilitatea de a organiza comerţul cu această plantă şi, de la Montreal până în Vancouver sau din Toronto în Winnipeg, fiecare regiune şi-a alcătuit propria sa strategie pentru gestionarea acestei pieţe profitabile, evaluată la aproximativ 6 miliarde de dolari (4 miliarde de euro) pe an, notează AFP. În Europa, canabisul se află pe locul 1 la preferințe de consum ilegal. În unele state membre, s-au înregistrat creșteri ale consumului, dar în România consumul este unul mic comparativ cu cel din alte țări europene, conform raportul european privind drogurile, din 2018.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE