Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cât se câştigă pe ora in România şi Bulgaria, care au cel mai mic cost orar al forţei de muncă din UE

Postat la: 06.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În 2016, costul orar mediu al forţei de muncă în economie, cu excepţia sectorului agricol şi al adiminstraţiei publice a fost estimat la 25,4 de euro în Uniunea Europeană şi la 29,8 euro în zona euro.

România (5,5 euro) şi Bulgaria (4,4 euro) sunt statele din Uniunea Europeană care au avut cel mai mic cost orar al forţei de muncă în 2016, cea mai scumpă forţă de muncă înregistrându-se în Danemarca (42 de euro) şi Belgia (39,2 euro), potrivit unui raport Eurostat publicat joi.

Alte state care reportează unele dintre cele mai mari costuri orare ale forţei de muncă sunt Franţa (35,6 euro) şi Suedia (38 de euro), în timp ce Ungaria (8,3 euro) şi Lituania (7,3 euro) au printre cele mai mici costuri ale forţei de muncă.

În zona euro, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în statele baltice: Lituania (+7,5%), Letonia (+6,4%) şi Estonia (+5,6%). Scăderea costului orar al forţei de muncă a fost raportată în Italia (-0,8%).

Din statele membre UE din afara zonei euro, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă au fost înregistrate în România (+12,7%) şi Bulgaria (+7,8%), iar cele mai mici creşteri în Marea Britanie (+1,5%) şi Danemarca (+1,9%).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE