Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cât de eficientă este ţuica fiartă cu piper în tratarea răcelii şi gripei

Postat la: 23.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un remediu din popor pentru combaterea răcelii şi a gripei este tradiţionala ţuică fiartă, în care se strecoară şi câteva boabe de piper negru.

Compoziţia chimică a ţuicii este ceea ce-i conferă puteri miraculoase în tratarea stărilor de răceală sau de gripă. Potrivit specialiştilor, ţuica, pentru că este obţinută în mare parte din plante, conţine fier al cărui rol este acela de a încălzi organismul şi de a-l relaxa. O altă componentă este etanolul din alcoolul pe care ţuica îl conţine. Această substanţă are rolul de a pune sângele în mişcare, provocând transpiraţia organismului. Prin transpiraţie se elimină practic substanţele toxice din corp.

„Nu este niciun secret faptul că ţuica ajută în tratarea răcelilor. Fierul şi etanolul, cele mai importante substanţe chimice din compoziţia ei sunt benefice pentru organism", ne explică Roxana Tomescu, asistent în cadrul unei farmacii cu profil homeopat din Slobozia. Specialiştii susţin faptul că ţuica fiartă ar avea efecte purificatoare şi asupra ficatului. Preparată din fructe tradiţionale româneşti, ţuica poate conţine şi vitamine precum A, B, C sau D, despre care se ştie destul de bine că au rol în protejarea ficatului.

„În urma procesului de distilare al fructelor vitaminele din ele nu se distrug. Ele se păstrează şi pot avea efect asupra organismului", mai spune asistentul Roxana Tomescu. Specialiştii precizează însă că licoarea care dă bună dispoziţie nu trebuie consumată în cantităţi foarte mari. Cel mult un păhărel pe zi este recomandat. Dacă se întrece măsura, efectul pe care îl va avea ţuica fiartă asupra organismului, va fi, evident, cu totul altul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE