Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bulgaria s-a decis: nu va expulza diplomaţi ruşi

Postat la: 31.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bulgaria nu va expulza diplomaţi ruşi ca răspuns la otrăvirea cu un agent neurotoxic a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Yulia, atac pus pe seama Moscovei de către Guvernul britanic, a precizat premierul Boyko Borissov, informează Reuters.

Boyko Borissov declară că ţara sa, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, are nevoie să păstreze un dialog deschis cu Rusia, în contextul escaladării tensiunilor între Moscova şi Occident din cauza atacului cu agentul neurotoxic din 4 martie asupra fostului spion rus Serghei Skripal. "Bulgaria şi-a exprimat solidaritatea cu aliaţii UE şi NATO chemându-şi ambasadorul de la Moscova pentru consultări", a afirmat Borissov, acesta adăugând că este "nevoie de mai multe probe pentru acţiuni ulterioare".

Oficialul de la Sofia a mai explicat: "Ca ţară care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene trebuie să păstrăm canalul de comunicare deschis, aşa cum am făcut în vreme de tensiune excesiva în regiunea noastră în prezent cu Turcia. Trebuie să facem acelaşi lucru cu Rusia", menţionând după întâlnirea a Consiliului de Securitate a Guvernului: "În această etapă, nu credem că ar trebui să expulzăm diplomaţi şi oficiali ruşi".

În cadrul aceleiaşi reuniuni, a fost audiat şi ambasadorul Bulgariei la Moscova.Borissov a precizat că ambasadorul se va întoarce în Rusia după Paştele Ortodox (8 aprilie). Coaliţia de guvernare de la Sofia, cât şi alte partide din Parlament s-au opus solicitărilor ca Bulgaria să expulzeze diplomaţi ruşi, care favorizează păstrarea unor legături bune cu Rusia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE