Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bușoi: „La alegerile din 2016, PNL s-a bătut singur”

Postat la: 15.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele PNL București, Cristian Bușoi a recunoscut ,recent, la lucrările Conferinței Județene a PNL Prahova că liberalii au pierdut alegerile de anul trecut - locale și parlamentare - nu neapărat din cauza oponenților politici, ci din cauza propriilor greșeli.

„În anul 2016, la alegerile locale, în Bucureşti şi la parlamentare pe toată ţara, înainte să ne bată PSD-ul, PNL s-a bătut singur. S-a bătut singur pentru că nu a ştiut să fie consecvent pe o direcţie, nu a ştiut să lucreze în echipă, nu a ştiut să promoveze ceea ce poate promova ca şi valoare din interiorul PNL şi nu a fost convingător pentru electorat (...) De la 43%, cât ne creditau sondajele de opinie în 2015, să ajungem la 20% la finalul anului 2016 ridică un mare semn de întrebare, aşa cum un mare semn de întrebare trebuie să ridice faptul că, în februarie, odată cu protestele împotriva ordonanţei şi împotriva unor schimbări făcute în mod netransparent de Guvernul PSD (...), cei mai mulţi dintre aceşti români nu au ieşit câteva săptămâni mai devreme, în 11 decembrie, să voteze PNL", a declarat Cristian Bușoi, la ședința care a avut loc în sala Europa a Palatului Administrativ din Ploiești.

Pe de altă parte, însă, Cristian Bușoi a făcut apel la liberali să caute soluții pentru a deveni o formațiune politică atractivă pentru tineri, care au alte așteptări de la clasa politică: „Nu trebuie să mai aşteptăm soluţii providenţiale din afara partidului. PNL trebuie să îşi arate în permamenţă deschiderea către aceste zone (n.n - zonele urbane) pentru că în România s-a format în ultimii ani o pătură socială de oameni în mare majoritate tineri care au alte aşteptări de la tineri, de la clasa politică, oameni care vor să trăiască într-o ţară după un model european şi care, dacă ar găsi deschidere la un partid politic, ar intra şi ar activa în acel partid politic. Trebuie să facem PNL atractiv pentru aceşti oameni care nu reprezintă doar un vot la alegeri, ci reprezintă o forţă a schimbării mult mai profundă şi mult mai influentă".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE