Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












BREXIT după Iohannis: "Nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României"

Postat la: 24.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că, din discuțiile avute cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, după Brexit, a rezultat că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul guvernator am înțeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României și pentru finanțele românești", a spus Iohannis, în debutul consultărilor de la Cotroceni cu premierul Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și liderii partidelor politice.

"Așa cum am declarat zilele trecute, am fi dorit ca rezultatul referendumului din Marea Britanie să fi fost în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană, dar avem cu toții, cetățeni și guverne europene, obligația să respectăm opțiunea majoritară a electoratului din regat. Apreciez preocuparea președintelui Iohannis materializată prin consultările pe care le-a inițiat azi la Cotroceni, consultări care vor continua, cu siguranță, după ce vor fi realizate analize temeinice ale tuturor factorilor implicați.

Vom analiza în cadrul Senatului, în grupurile parlamentare, în Comisia de politică externă etc, care sunt efectele previzibile ale rezultatului votului din Marea Britanie, după care vom da publicității concluziile aferente", a declarat și Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului României. La consultările de vineri de la Palatul Cotroceni participă premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele PSD, Liviu Dragnea, liderul UNPR, Valeriu Steriu, copreședintele ALDE, Daniel Constantin.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE