Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă, a vizitat România în urmă cu câteva luni

Postat la: 16.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autorul atacului armat din Noua Zeelandă a efectuat un turneu în Bulgaria, România şi Ungaria în 2018, anunţă procurorul-şef din Bulgaria, Sotir Ţaţarov.

Potrivit oficialului citat, Brenton Tarrant a vizitat oraşele Sofia şi Plovdiv în noiembrie 2018. Ulterior, individul s-a deplasat în România, de unde a închiriat o maşină pentru a merge în Ungaria. Sotir Ţaţarov a precizat că autorităţile bulgare nu au depistat activităţi teroriste ale suspectului pe teritoriul Bulgariei. Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat sub acuzaţia că omorât 49 de persoane şi a rănit alte 20 după ce a deschis focul în două moschei din Noua Zeelandă.

Atacul lansat vineri asupra a două moschei din Christchurch, când persoane înarmate au deschis focul asupra celor aflaţi în moschei, s-a soldat cu moartea a 49 de persoane şi cu rănirea altor 50. Patru persoane au fost reţinute. Cele mai multe victime, 40, s-au înregistrat la moscheea al Noor, unde autorul atacului s-a identificat online înainte de masacru ca fiind cetăţeanul australian Brenton Tarrant. Pe un cont de Twitter care a fost şters, el a postat mai multe fotografii cu ceea ce par a fi încărcătoare de puşti şi un link către un manifest.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE