Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bordul COSR dă cu subsemnatul la poliție pentru scandalul echipamentului contrafăcut de la Rio de Janeiro

Postat la: 18.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

A trecut mai bine de un an de zile de la smenul ordinar regizat de catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) prin care Romania s-a facut de ras la Jocurile Olimpice de vara din 2016 de la Rio de Janeiro din cauza echipamentului contrafacut, de proasta calitate, care a cedat dupa doar cateva zile. Insa, nici pana azi nu stim care este stadiul anchetei.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, toti cei 19 membrii ai Comitetului Executiv de la aceea vremea ai COSR au inceput sa dea declaratii si sa fie audiati de lucratori ai Politiei Romane. Cei 19 membrii ai Comitetului Executiv de la COSR din perioada Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro din 2016 care in aceste zile dau cu subsemnatul la politie sunt: Alin Adrian Petrache - președinte, Octavian Morariu - vicepreședinte, Nicu Vlad - vicepreședinte, Elisabeta Lipă - vicepreședinte, Adrian Stoica , Gabriela Szabo, Sorin Babii, Ion Bârlădeanu, Gheorghe Vișan, Ana Pascu, Elena Frâncu, George Boroi, Irina Deleanu, Puiu Gaspar,Ion Florian Ticu,Nicolae Dobre si Georgeta Andrunache - membrii, dar Ioan Dobrescu - secretar general si Mircea Laurentiu Copaci - trezorier.

La Jocurile Olimpice de vara din 2016 de la Rio de Janeiro, delegatia Romaniei a beneficiat de un echipament contrafacut de 100 de euro, dar decontat cu 800 de euro, furnizat de firma Pax Creative Sports SRL, de numele careia nu este straina fosta conducere a COSR- Octavian Morariu si Ioan Dobrescu, si bilete de avion chiar de de 4.000 de euro si chiar mai mult. Degeaba presedintele Klaus Iohannis a spus ca este incalificabil că echipamentul sportivilor români care au participat la Jocurile Olimpice a fost contrafăcut, spunând că responsabilii sunt "de toată jena". Insa, ceea ce se stie mai putin este faptul ca potrivit datelor oficiale furnizate de Ministerul Tineretului si Sportului catre ZIUAnews, in 2016, MTS a virat catre COSR suma de 28.700.000 de lei, la care s-au mai adaugat inca vreo 24.000.000 de lei din taxele si accizele aplicate la nivel national pentru tigarete, tigari si bauturi alcoolice. Practic, in caseria COSR au intrat in 2016 circa 53.000.000 de lei, adica circa 12 milioane de euro.

2.870 de euro- un bilet de avion achitat de COSR pe ruta București-Rio de Janeiro- București

ZIUAnews a solicitat in urma cu ceva timp presedintelui COSR, Mihai Covaliu, sa precizeze cate persoane au beneficiat de transport cu avionul, pe ruta Bucuresti-Rio de Janeiro- Bucuresti, si cat au costat biletele de avion. Raspunsul lui Mihai Covaliu a fost unul cu subintelea prin care a pasat raspunderea pe Comitetul Executiv al COSR. "Numarul de persoane care au beneficiat de transport cu avionul pe ruta Bucuresti-Rio de Janeiro- Bucuresti, pentru participarea la Jocurile Olimpice, a fost de 161, facem precizarea ca, structura numerica a delegatiei a fost aprobata de Comitetul Executiv.

Suma angajata pentru aceasta cheltuiala a fost de 2.032.877, 86 de lei", a precizat Covaliu pentru ZIUAnews. Astfel, din datele furnizate de seful COSR reiese ca un bilet de avion pe ruta Bucuresti-Rio de Janeiro - Bucuresti a costat, in medie, 12.626,5 lei, adica circa 2.870 de euro. Suma este enorma, daca tinem cont de faptul ca pe piata turistica un bilet pe o asemenea ruta costa in jur de 1.500 de euro. Este revoltator ca s-a platit o asemenea suma, mai ales ca se puteau face rezervari din timp pentru un numar mare de persoane, mai ales ca se stia de mult timp ca Romania va participa la JO de vara de al Rio de Janeiro, ceea ce ar fi condus la un pret mult mai mic.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE