Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bordea condamnat să conducă doar maşina Poliţiei

Postat la: 28.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decizie în premieră a instanţei din Gorj care a obligat un poliţist să nu mai conducă alte maşini în afara celor de Poliţie. Agentul a fost condamnat şi la zece luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei după ce, băut la volan, a tamponat o maşină. Dacă sentinţa judecătorilor va rămâne definitivă, poliţistul nu va mai conduce decât maşinile Poliţiei timp de doi ani.

Agent de poliţie de meserie, Cristian Bordea s-a urcat băut la volan în toamna anului trecut şi s-a tamponat cu o altă maşină. A fost prins întâmplător, chiar de fratele său, tot agent de poliţie, aflat atunci în timpul serviciului. Vinovatul a suflat în fiolă, iar rezultatul nu a lăsat loc la prea multe interpretări: 1,16 miligrame de alcool pur în aerul expirat.

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu i-au impus agentului de poliţie Cristian Bordea să nu conducă niciun fel de autovehicul. Excepţie fac maşinile Poliţiei. Juriştii se declară surprinşi de decizia instanţei, fără precedent. „E o premieră. Pedeapsa complementară ar fi trebuit, în mod firesc, să se refere la o interdicţie de a conduce pe o anumită perioadă de timp, fără distincţie între serviciu şi casă", a declarat Pantelimon Manta.

Cristian Bordea nu era însă la prima abatere. În urmă cu aproape patru ani, aflat în timpul serviciului, şi-a abandonat postul şi a plecat să urmărească un meci de fotbal la stadion. Şi atunci era băut: 1,26 miligrame alcool pur în aerul expirat. A fost dat afară din Poliţie, dar a găsit un judecător dispus să anuleze ordinul de destituire.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE