Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bilantul protestului de la Guvern. Cel puţin 8 răniţi. 20 de ultraşi, reţinuţi

Postat la: 02.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Protestele au continuat şi miercuri seara în fața Guvernului, unde s-au strâns peste 200 000 de oameni, dar de data aceasta au fost și incidente violente. În jurul orei 23.00 un grup de ultraşi s-a infiltrat între protestatari, cu scopul de a încerca să "spargă" protestul.

Aceștia au aruncat cu materiale pirotehnice, iar Jandarmeria a ripostat cu gaze lacrimogene. Patru jandarmi și patru protestari au fost răniți, iar 20 de "ultrași" au fost reținuți. Potrivit unor informaţii, ultraşii erau membri ai galeriilor Dinamo şi Rapid. Protestul vine după ce Guvernul a adoptat marţi seara, pe înserate modificarea codurilor penale şi au adoptat legea graţierii. Manifestanţii au cerut demisia Executivului Grindeanu si au spus că se simt sfidaţi de cei care conduc în acest moment ţara.

Violenţe, aseară, la protestul din Piaţa Victoriei. Din mijlocul manifestanţilor paşnici, suporterii echipelor de fotbal au început să arunce cu torţe şi petarde către jandarmi. Forţele de ordine au ripostat imediat cu gaze lacrimogene. Nici aşa ultraşii nu s-au oprit. Au continuat să atace, iar mulţimea s-a retras. Zeci de minute, în faţa Guvernului a fost pur şi simplu haos. Oamenii cu copii fugeau din calea violenţelor şi a gazelor lacrimogene, în timp ce Piaţa Victoriei răsuna de sunetele petardelor. Protestatarii paşnici au încercat să aplaneze conflictul şi chiar au făcut scut pentru a-i proteja pe jandarmi.

După decizia Guvernului care a înfuriat o ţară întreagă, oamenii nu se lasă! Piaţa Victoriei a fost din nou plină de protestatari. 200.000 de persoane au scandat la unison mesaje împotriva Guvernului. Protestul paşnic a fost însă întrerupt de un grup de ultraşi care au aruncat cu petarde în jandarmi şi au incendiat un chioșc de ziare şi mai multe panouri publicitare. În afara Bucurştiului nu au existat incidente.

În urma incidentelor din Capitală, 20 persoane au fost reţinute şi audiate. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a mai spus că forţele de ordine au intervenit cu oarecare întârziere în izolarea celor care au aruncat cu torţe şi petarde, pentru a-i proteja pe manifestanţii paşnici care se aflau în zonă, unii chiar însoţiţi de copii. SRI a anunţat, într-un comunicat de presă, că a avut informaţii despre prezenţa ultraşilor în Piaţa Victoriei şi că acestea au fost transmise către Ministerul Afacerilor Interne.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE