Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Belgienii dau vina pe România pentru explozia cazurilor de rujeolă din ţara lor

Postat la: 26.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Belgienii acuză că explozia de cazuri de rujeolă din ţara lor - 70 la număr - s-ar datora unei persoane venite din România. 70 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în Belgia de la începutul anului. Asta în condiţiile în care media era de 7-8 pentru această perioadă, arată autorităţile din sănătate.

Epidemia s-ar fi declanşat după ce o persoană s-a întors din România în Belgia. În acest sezon rece, în România, peste 3.100 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate la nivel naţional, iar 16 copii cu vârsta sub 14 ani şi-au pierdut viaţa. Dintre cazurile de rujeolă confirmate, cele mai multe au fost înregistrate în judeţele Arad, Caraş-Severin, Timiş şi Mureş. Dintre cei 16 morţi înregistraţi până acum, cinci au fost din Arad, patru din Timiş şi un caz a fost semnalat în Capitală. Epidemia de rujeolă a determinat Ministerul român al Sănătăţii să coboare vârsta minimă de vaccinare la nouă luni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE