Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Baronul Bădălău a pus pistolul la frunte unui bărbat din Bolintin Deal la alegerile parlamentare din 2007

Postat la: 18.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul meciului de box ad-hoc care a avut loc in weekend la un local din localitatea giurgiuveana Comana dintre baronul PSD de Giurgiu, senatorul Niculae Badalau si liderul PNL Giurgiu, ex-deputatul Marin Anton, este departe de a fi incheiat. Bădălău, s-a ales cu plângere penală după ce l-ar fi bătut pe deputatul liberal Marin Anton, la nunta fiului primarului din Comana.

Liberalul susţine că președintele executiv al social-democraților a venit lângă el şi, din senin, a început să-l înjure şi să-l ameninţe, iar apoi i-a dat un pumn. Pe de altă parte, Bădălău neagă acuzațiile şi susține că nici măcar nu l-a atins pe Anton si „ Totul e cusut cu ață albă. Eu detest violența". Cert este ca liberalul Marin Anton a depus o plângere la Poliţia Giurgiu împotriva lui Bădălău pentru lovire, ameninţare şi alte violenţe, altercaţia dintre aceştia având loc la o nuntă desfăşurată sâmbătă seara la un restaurant din localitatea Comana. Insa, ceea ce se stie mai putin este faptul ca in 2007, baronul de Giurgiu, pe atunci era deputat, a pus pistolul la frunte unui barbat din localitatea Bolintin Vale chiar in ziua alegerilor europarlamantare. Fostul deputat PDL, avocatul Dragos Ujeniuc, este cel care a depus plangere atunci o plangere penala impotriva lui Nicolae Badalau, pe care il acuza ca a amenintat cu pistolul un simpatizant liberal democrat in ziua votului, iar prefectul de atunci al judetului Giurgiu, Norut Stanisteanu, a cerut atunci ancheta in cazul acestui incident.

Campanie cu pistolul

„Libertatea" a relatat, pe 27 noiembrie 2007, cu lux amanunte in articolul „Campanie cu pistolul"acest incident de la Bolintin Deal. „Deputatul PLD Dragos Ujeniuc a depus o plangere penala impotriva colegului sau din Parlament, deputatul Nicolae Badalau, pe care il acuza ca a amenintat cu pistolul un simpatizant liberal democrat in ziua votului. In replica, Badalau spune ca a fost in legitima aparare.

Evenimentul a avut loc in localitatea Bolintin-Vale, din judetul Giurgiu, chiar in ziua alegerilor, duminica, 25 noiembrie. Ujeniuc spune ca un coleg de partid, Nicolae Mugurel, de 31 de ani, a trait momente de groaza atunci", scria Libertatea. Inline image„Deputatul PLD Dragos Ujeniuc a depus o plangere penala impotriva colegului sau din Parlament, deputatul Nicolae Badalau, pe care il acuza ca a amenintat cu pistolul un simpatizant liberal democrat in ziua votului. In replica, Badalau spune ca a fost in legitima aparare. Evenimentul a avut loc in localitatea Bolintin-Vale, din judetul Giurgiu, chiar in ziua alegerilor, duminica, 25 noiembrie. Ujeniuc spune ca un coleg de partid, Nicolae Mugurel, de 31 de ani, a trait momente de groaza atunci cand deputatul PSD Nicolae Badalau i-a pus pistolul la tampla, nervos ca nu e de acord cu politica promovata de el. ‘Ce e mai grav este ca organele de politie nu au intervenit intre cei doi', a adaugat Ujeniuc.

Versiunea deputatului PSD este diferita. El nu neaga faptul ca ar fi folosit pistolul in disputa sa cu Nicoale Mugurel, insa a facut asta pentru a se apara. ‘Era ora 10.30 si eram pe la Bolintin-Vale. Inline imageIn timp ce mergeam, am vazut agitatie pe o strada. I-am zis soferului sa opreasca si cand am coborat, trei haidamaci au sarit pe mine, unul dintre ei bagandu-mi mana in gat. De frica, am pus mana pe pistol si i l-am lipit individului de frunte, spunandu-i sa ma lase in pace'. A fost legitima aparare, a zis deputatul.

Comisarul Nicolae Preda, de la Politia Giurgiu, care se ocupa de acest caz, ne-a declarat ca a intervenit pentru a aplana conflictul. Comisarul a precizat ca el personal nu l-a vazut pe deputatul PSD cu pistolul in mana, dar cativa subalterni i-au raportat ca acesta a facut uz de arma. El spune ca mai multe detalii despre caz va putea da dupa ce se vor finaliza cercetarile", a relatat Libertatea. Nici pana azi nu se stie cum s-au finalizat cercetarile in acest caz, dar la acea vrea prefectul judetului Giurgiu, Norut Stanisteanu, a solicitat ancheta.

„Anchetă în cazul deputatului care a scos pistolul în ziua alegerilor"

www.ziare.com anunta pe 29 noiembrie 2007 in articolul „Ancheta in cazul deputatului care a scos pistolul in ziua alegerilor" ca „Prefectul judetului Giurgiu, Norut Stanisteanu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a solicitat o ancheta in cazul incidentului din localitatea Bolintin Deal, cand deputatul PSD Nicolae Badalau a scos un pistol pentru a se apara de mai multi indivizi".

„Prefectul spune ca la efectuarea anchetei colaboreaza organele de politie si cele ale jandarmilor, iar cercetarile sunt efectuate de Serviciile de Ordine Publica, Criminalistica si Serviciul Arme si Munitii. "Cred ca politia din localitatea Bolintin nu a actionat asa cum trebuie, daca s-a ajuns la o asemenea situatie", a mai declarat Norut Stanisteanu. El spune ca nu i se pare normal sa scoti arma intr-o colectivitate, insa trebuie studiate toate datele problemei pentru a fi stabilit un punct de vedere, dar si pentru a putea fi luate masuri. Incidentul s-a produs duminica, intr-un cartier din localitatea Bolintin Deal, unde deputatul PSD Nicolae Badalau spune ca a fost agresat de mai multi indivizi necunoscuti de care a reusit sa scape doar dupa ce a scos pistolul pe care-l detinea pentru autoaparare, fara a trage, insa, vreun foc de arma.", se preciza in articolul de pe www.ziare.com

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE