Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












„Barby", turistul „secret" numărul unu al Ministerului Turismului

Postat la: 26.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La ceva timp dupa instalarea cabinetului Grindeanu, la Ministerul Turismului, condus de catre deputatul PSD de Constanta- Mircea Dobre a ajuns ca secretar de stat Cristina Ionela Târteață. Pentru cei din turism a fost o surpiza pentru ca aceasta era o necunoscuta, remarcandu-se doar prin faptul ca a fost consiliera a unui senator PSD de Iasi.

Dar, la cati necunoscuti s-au perindat pe la butoanele turismului in ultimii ani, ce mai insemna unul in plus sau in minus! In schimb, din postura de secretar de stat, Cristina Ionela Târteață botezata de cei turism "Barby", s-a remarcat prin deplasari externe, despre care ministrul Mircea Dobre a fost foarte incantat. „Doamna Secretar de Stat a participat la activitati derulate in strainatate de catre Ministerul Turismului sau la invitatia tertilor, institutii guvernamentale si organizatii internationale, cu rol de crestere a notorietatii Romaniei ca destinatie turistica pe pietele externe, preluarea modelor de bune practici in domeniu, precum si initierea/dezvoltarea relatiilor bilaterale", a precizat pentru ZIUAnews, Mircea Dobre.

Cat de mult a crescut notorietatea Romaniei prin prezenta externa a Ionelei Cristinei Tarteata, poate a aflat doar ministrul Mircea Dobre. Insa, ZIUAnews a aflat ca doamna secretar de stat a avut in aproape patru luni de zile numai vreo opt deplasari externe. Astfel, timp de 35 de zile, "Barby" de la Turism s-a deplasat la Tel Aviv, Berlin, Madrid, Paris, Chisinau, Singapore, India si Malta. Practic, o zi din patru "Barby" a fost in deplasare peste hotare. Dar ministrul Turismului a refuzat sa faca publice cheltuielile legate de aceste deplasari (transport, cazare, masa etc), precizand intr-un limbaj de lemn ca "cheltuielile facute de catre Ministerul Turismului pentru aceste deplasari sunt strict conforme cu prevederile legale in domeniu". Prin acest raspuns, Mircea Dobre a secretizat cheltuielile cu deplasarile subalterniei sale de parca ministerul pe care inca-l mai conduce n-ar fi o institutie finantata din bani ci propria sa firma! O mana spala pe cealalta si ambele fata... turismului romanesc!

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE