Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băsescu, bascalie despre Dragnea: "S-a predat degeaba, amărâtul"

Postat la: 25.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că România şi-a pierdut reputaţia de „broker onest" prin decizia de a începe procedurile pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, afirmând că "amărâtul" Liviu Dragnea nu are tot atâtea portavioane ca SUA.

„(...) Poziţia noastră în Orientul Apropiat, Orientul Mijlociu, a fost o poziţie de echilibru care a folosit şi Israelului şi statelor arabe în anumite momente. Suntem singurul stat care are ambasadă la Damasc (...) Noi aveam reputaţia de broker onest. În momentul de faţă am ieşit din categoria asta. Suntem de partea celor care încalcă decizia Consiliului de Securitate cu privire la Ierusalim (...) Dragnea s-a predat degeaba. A vrut să fie în trend american fără să aibă atâtea portavioane, amărâtul", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că Federaţia Rusă şi SUA pot încălca deciziile Consiliului de Securitate atunci când vor. „Nu avem focoase nucleare câte America, nu avem tot atâtea portavioane, nu avem... Federaţia Rusă şi America sunt cele care când vor încalcă deciziille Consiliului de Securitate. România însă, prima dată când va fi în indificultate i se va spune: 'Ce, te cramponezi de decizii ale Consiliului de Securitate? Ce vorbeşti, nu tu le-ai încălcat'", a spus Băsescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, joi seara, că guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Reprezentanţii Guvernului au susţinut, vineri, că memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de MAE la categoria "Documente confidenţiale" şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală.

"Caracterul documentului este stabilit de către iniţiator, potrivit legislaţiei şi normelor de tehnică legislativă. În cazul la care faceţi referire, Ministerul Afacerilor Externe a decis să înainteze Memorandumul spre dezbatere, în şedinţa de Guvern, la categoria "Documente confidenţiale". Decizia de clasificare a documentului în această categorie a fost luată din considerente de politică externă şi poziţionare a României, până la momentul finalizării procesului de consultare şi adoptare a deciziei finale", se arată într-un răspuns al Guvernului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE