Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bărbat deghizat în preot, reținut de polițiști pentru inselaciune

Postat la: 24.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Polițiștii au reținut joi un bărbat de 57 de ani, care, sub pretextul că este preot, a comis mai multe infracțiuni de înșelăciune, cu un prejudiciu estimat la 16.000 de lei.

Potrivit Biroului de presă al Poliției Capitalei, la domiciliul lui au fost găsite mai multe obiecte bisericești, printre care și două icoane de patrimoniu sustrase în urmă cu circa trei ani de la o mănăstire din Sinaia. „Din datele și probele administrate în cauză, în perioada octombrie 2016 - martie 2017, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, asumându-și în mod nejustificat calitatea de preot, a oficiat diverse slujbe bisericești, în scopul ‘însănătoșirii enoriașilor', a ‘îmbogățirii' acestora, precum și pentru rezolvarea unor probleme intime de care victimele sufereau, pretinzându-le diferite sume de bani în schimbul serviciilor oferite", informează Direcția Generală a Poliției Municipiului București, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Bărbatul a fost depistat și condus la sediul Secției 11 Poliție, pentru audieri. Din investigațiile desfășurate a rezultat faptul că cel în cauză acționa atât pe raza municipiului București cât și în alte județe și inducea în eroare persoanele vătămate, susținând totodată că are o chilie pe muntele Athos, iar banii îi sunt necesari pentru construcția unui schit pe munte. În urma verificărilor efectuate a fost reținută în sarcina bărbatului comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune, reușind să inducă în eroare nouă părți vătămate, pe care le-a determinat să îi remită diferite sume de bani.

„În perioada 4 septembrie 2016 - 10 februarie 2017, bănuitul, sub pretextul că este preot, a fost găzduit de o femeie în locuința sa, unde a oficiat slujbe religioase, pentru ca aceasta să poată face copii, motiv pentru care a pretins și primit diverse recompense financiare, iar în cursul lunii ianuarie i-au fost remise, în scopul sfințirii, mai multe bijuterii, pe care bărbatul nu le-a mai restituit", se arată în comunicat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de înșelăciune, cu bărbatul în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE