Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băluță de la 4 cauta masini fără numere. Si fără număr! Sesizam un posibil furt de proprietate privata

Postat la: 25.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Daniel Băluță, primarul sectorului 4 al Capitalei a inceput operatiunea "Fără trotuare sufocate de rable!". Omul si-a pus in miscare agentii de la mediu, agentii politiei locale, tot ce misca-n sector ca sa dea de urma proprietarilor masinilor abandonate. Ce-a facut Băluță, de fapt? O miscare de o inteligentă fără frontiere, a dat un anunt public intr-un cotidian "national" pe care nu-l mai citeste nimeni.

Pe scurt, conform anuntului ce poate fi consultat in foto de mai jos, Băluta e pe urmele unor masini fără număr si fără numere, vrea neapărat sa dea de propretari ca sa elibereze trotuarele de rable si sa dea bine la poporul din 4. O cohorta de agenti sunt si ei cu ochii-n 4 ca sa identifice criminalii posesori ai ruginiturilor. Baluta ameninta ca daca nu vine nimeni sa le revendice le da la fiare vechi, pe bani, sau daca le afla proprietarii ii va amenda (ulterior) cu sume intre 1000-2000 de lei. Si cum Băluta inca n-a auzit de online a pus serivciile cu pricina sa anunte "lucrarea" intr-un cotidian zis national, dar care nu e citit de nimeni in general, daramite la rubrica anunturi.

Ceea ce ne face sa credem că Băluta are alte interese vizavi de masinile si scuterele cu pricina, adica vrea sa le salte de pe strazi incalcand proprietatea privata a cetatenilor, care au dreptul sa parcheze pe spatiul public atat vreme cat sunt si ei contribuabili. Legea spune ca primariile trebuie sa faca toate demersurile, mai multe luni la rand pentru identificarea proprietarilor masinilor abandonate, care mai intai trebuie somati, apoi amendati si abia la urma deposedati de rable si numai daca acestea obstructioneaza trotuarele, alte locuri de acces public etc, nu ca zac in locuri de parcare din fata blocurilor. Si, mai ales, trebuie definita cand o masina e rabla sau cand este uzata si nu mai poate face fata conditiilor tehnice temporare (cu alte cuvinte poate ca proprietarul doreste s-o restaureze, sau s-o tina de colectie ca autovehicol de epoca, chiar daca e radiat din circulatie si nu mai are numere).

Ca sa sprijinim "actiunea" lui Băluta facem si noi public comunicatul online, nu asa de obscur cum a dorit primarul si rugam cititorii la randul lor sa distribuie aceasta lista, ca sa nu se trezeasca anumiti proprietari de vehicule ca le-a fost furata proprietatea de primarul Băluță. Păi, cum sa raspunda la apel persoane care nici nu stiu ca s-a facut "apelul"?! iar daca habar n-au de "strigarea" lui Băluță, ca deh, nu citeste nimeni ce scrie la gazeta respectiva, pac! le-a luat primarele 2000 de lei! Intr-un mod chiar abuziv! La amenda maxima, 25 de masini cu 2000 de lei, 50.000 de lei dintr-o lovitura. Fireste pentru masinile care chiar sunt rable ruginite, cazaturi etc. si obstructioneaza cai de acces si locuri de parcare publice, primaria 4 are tot dreptul sa aplice legea, numai ca prvederile legale in vigoare sunt altele decat ce prevede Băluță, sau ce viseaza el noaptea. Redam in continuare comunicatul si lista, dar va lasam sa va distrati si cu anuntul din ziar ("citeaza public proprietarul/ detinatorul vehicului fara numere"), ca sa vedeti cat de destepti sunt agentii lui Bălută si cum cauta ei masini fără număr. (Luca Iliescu)

"Agenții Serviciului Protecția Mediului acționează în continuare pentru eliberarea spațiului public ocupat de vehiculele abandonate și a celor fără proprietar. În baza Legii nr. 421/2002, polițiștii locali și lucrătorii din cadrul Autorității Publice Locale Sector 4 au publicat într-un cotidian național o listă a 'rablelor' care nu au putut fi identificate și atribuite unor pesoane sau societăți, somând astfel în mod public ca cei responsabili să le ridice.
În cazul în care aceste autoturisme nu vor fi revendicate de proprietari și nu vor fi ridicate de pe domeniul public, SPM va face demersuri pentru casarea lor. De asemenea, în cazul identificării ulterioare a proprietarilor care nu au răspuns la apel, aceștia vor primi amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.
Pentru a afla care sunt vehiculele vizate, parcurgeți lista de mai jos."

- Peugeot duba, culoare alb, aflat în Șos. Giurgiului intersecție cu Șura Mare;
- Scuter Cagiva, culoare galben, aflat în Aleea Ciceu nr.2, bl E12;
- Dacia acoperita cu prelată, culoare crem, aflat în Aleea Terasei nr.2, bl E1, sc 2;
- Dacia break, culoare negru, aflat în Str. Ioan Budai Deleanu;
- Dacia Logan, culoare galben, aflat în Str. Ion Iriceanu nr.18, bl 160;
- Dacia Logan, culoare galben, aflat în Str. Lunca Bârzești nr.6, bl 14;
- Fiat Tempra, culoare roșu, aflat în Str. Măriuca nr.5;
- Kia, culoare albă, aflat în str. Mitropolit Antim;
- Dacia Logan, culoare galben, aflat în str. Vestitorului;
- Volvo, culoare negru, aflat în str. V.V Stanciu;
- Opel, culoare roșu, aflat în str. V.V Stanciu;
- Dacia, culoare alb, aflat în str. Poiana Florilor;
- Ford, culoare roșu, aflat în str. Splaiul Unirii x Radu Vodă;
- Peugeot 206, culoare gri, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- Dacia 1310, culoare gri, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- BMW, culoare gri, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- Crysler, culoare vișiniu, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- Renault 19, culoare gri, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- Ford Mondeo, culoare albastru, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- Dacia papuc, culoare albastru, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- Oltcit, culoare gri, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- Fiat, culoare galben, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- Dacia Supernova, culoare alb, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- Caroserie incendiată, culoare albastru, aflat în Str. Pogoanele nr.2;
- Dacia 1310, culoare crem, aflat în Str. Pogoanle nr.2".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE