Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băieţel salvat de la înec de Ziua Copilului

Postat la: 02.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Chiar de Ziua Copilului, un băieţel în vârstă de un an şi opt luni a fost la un pas de o moarte cumplită. Copilul locuieşte în satul Cătămărăşti Deal, comuna Mihai Eminescu, şi ieri a scăpat de sub privirile mamei, care gătea în bucătărie.

A fugit în grădină şi a reuşit să ajungă la un mic lac improvizat, deşi acesta era împrejmuit cu un gărduleţ. La un moment dat a căzut în apă, iar zgomotul produs a alertat-o pe mamă, care a venit într-un suflet să vadă ce s-a întâmplat. Alertaţi, vecinii au sunat la 112 şi l-au scos pe micuţ din apă.

Norocul a făcut ca printre vecinii familiei să se numere una dintre cele mai experimentate asistente din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, aceasta reuşind să-l stabilizeze înainte de sosirea echipajului SMURD. Preluat de cadrele medicale, copilul a fost transportat urgent la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean. Acesta era conştient şi urma să fie supus unui set de investigaţii.

Un alt copil, însă, nu a putut fi salvat anul trecut dintr-un iaz improvizat, deoarece nu a primit ajutor în timp util. Băiatul în vârstă de aproape 14 ani a mers cu mai mulţi prieteni la un iaz adânc de câţiva metri, aflat la ieşirea din Tudora spre Paşcani, pe terenul unui localnic. Profitând că locul nu era îngrădit, copiii au intrat în apă pentru a se răcori, deşi unii nu ştiau să înoate. Printre aceştia se afla şi băiatul de 14 ani, care nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă.

Reprezentanţii ISU le reamintesc primarilor şi deţinătorilor de acumulări, lacuri şi balastiere că au obligaţia de a identifica locurile periculoase şi să monteze panouri de avertizare cu menţiunea „Scăldatul interzis, pericol de înec". La fel de important este ca orice incident să fie anunţat rapid la 112, fiecare secundă fiind vitală.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE