Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avion prabusit peste un orfelinat. Strania tragedie a bulversat lumea

Postat la: 07.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O tragedie fara precedent a avut loc in indepartata Siberie, acum 20 de ani. Cauza accidentului aviatic petrecut la Irkutsk in 1997 a fost stabilita oficial, numai pentru a fi contestata apoi de mai multi specialisti.

O tragedie fara precedent a avut loc in indepartata Siberie, acum 20 de ani. Cauza accidentului a fost stabilita oficial, numai pentru a fi contestata apoi de mai multi specialisti. Un avion Antonov An-124 s-a prabusit intr-un cartier rezidential din Irkutsk, din indepartata Siberie pe 6 decembrie 1997. Ieri s-au implinit 20 de ani de la tragedie. Spre deosebire de marea majoritatea a accidentelor aviatice, in acest caz, cele mai multe victime au fost inregistrate la sol, arata realitatea.net.

Toti cei 23 de oameni aflati la bord au murit. Alaturi de ei si-au pierdut viata 49 de oameni aflati in cladiri, inclusiv 14 copii dintr-un orfelinat. Ce s-a intamplat? Motoarele avionului au cedat pe rand la scurt timp dupa zbor. Pilotii au incercat sa mentina controlul asupra aeronavei, fara succes insa. Avionul s-a prabusit peste blocul nr. 45 de pe Strada Mira. Coada avionului a lovit blocul nr. 120 si un orfelinat. Kerosenul din rezervor a luat imediat foc. Concluzia oficiala a anchetei a stabilit ca supraincarcarea avionului, care zbura spre Vietnam, a fost motivul pentru care motoarele au cedat.

Ulterior, mai multi specialisti au speculat ca de vina ar fi fost cantitatea excesiva de apa din kerosen, care a dus la formarea de cristale de gheata in conditiile in care temperatura locala dera de minus 20 de grade Celsius. O alta teorie lansata de un pilot de incercare rus specula ca un pasager aflat la bord ar fi efectuat un apel la radiotelefonul pe care il avea, interferand astfel cu echipamentul electonic.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE