Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Autorul atentatului de la Barcelona a fost impuscat mortal de poliţie

Postat la: 22.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autorul atacului comis pe 17 august în centrul oraşului Barcelona, Younes Abouyaaqoub, a fost împuşcat mortal de agenţi ai forţelor de ordine luni după-amiază, a confirmat Poliţia catalană. Teroristul purta o vestă explozivă falsă.

"Confirmăm că individul împuşcat mortal în incidentul din zona Subirats este Younes Abouyaaqoub, autorul atacului terorist din Barcelona", a comunicat luni seară Poliţia catalană (Mossos d'Esquadra). Totul s-a petrecut, în Subirats, un oraş situat la 50 de kilometri de Barcelona, un bărbat care ar putea fi Younes Abouyaaqoub, teroristul dat în urmărire, fiind suspectat că este cel care a condus duba care a lovit morrtal 13 persoane şi a rănit alte 130 în atentatul de pe La Rambla.

Potrivit El Pais, acesta a strigat „Allah e mare!". Conform unor surse din poliţie citate de El Pais a căror mărturie nu a fost, însă, confirmată oficial, un martor a alertat autorităţile după ce a remarcat prezenţa suspectului în oraşul respectiv. Astfel, la scurt timp, autorităţile au anunţat că în Subirats „este o operaţiune în curs", cerând să fie făcute publice doar informaţii oficiale. După ora 17:00, poliţiştii au anunţat că au doborât o persoană în zona localităţii Vilafranca del Penedès.

Sâmbătă, poliţia catalană a anunţat că a stabilit un nou suspect în cazul atacului terorist cu vehicul din oraşul Barcelona, în persoana marocanului Younes Abouyaaqoub. El a rămas pe listă după ce trei dintre cei căutaţi au fost identificaţi ca fiind împuşcaţi mortal în Cambrils. Anterior, principalul suspect a fost Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani. Comandantul de poliţie Josep Trapero a anunţat că Oukabir s-a aflat printre cei cinci terorişti care au fost împuşcaţi mortal în oraşul Cambrils, bărbatul fiind identificat prin intermediul amprentelor.

Potrivit informaţiilor, Younes Abouyaaqoub ar avea 22 de ani şi ar fi locuit în oraşul Ripoll, la nord de Barcelona. Vineri, trei bărbaţi au fost reţinuţi în Ripoll, iar unul în oraşul Alcanar, unde o casă folosită de către terorişti a explodat. Anchetatorii spanioli au mai anunţaţi că atacatorii de la Barcelona şi Cambrils au planificat atentate mult mai mari decât cele pe care le-au desfăşurat. Potrivit informaţiilor preliminare, gruparea a pregătit atacurile într-o casă din oraşul Alcanar.

Explozia de miercuri, care a ucis o persoană, a rănit alte şapte şi a distrus materiale pe care teroriştii intenţionau să le folosească în atacuri, a oferit indicii că atentatele urmau să fie desfăşurate "într-un mod mai rudimentar", a precizat comandantul de poliţie Josep Lluis Trapero. Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atacurilor cu vehicul comise în oraşele Barcelona şi Cambrils şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE