Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aurelian Pavelescu a fost reclamat la DNA pentru vânzarea frauduloasa a sediului istoric al PNT-CD

Postat la: 23.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

​Pe numele fostului președinte al PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a fost formulată o plângere penală la DNA, de către asociația Clubul Național Țărănesc- PNȚCD, reprezentată prin președintele Andrei Dimitriu și secretarul general Mihai Grigoriu. Motivul ar fi vânzarea frauduloasă a sediului istoric al PNTCD din str. Clemenceau nr.9, sector 1 București.

În plângere, Pavelescu este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a autorității pe care a deținut-o în cadrul unei formațiuni politice - Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat - pentru obținerea pentru sine și pentru altul de foloase necuvenite prevăzută și pedepsită de art. 13 din Legea nr.78/2000, modificată si actualizată.

Pe 19 decembrie 2014 s-a încheiat contractul de vânzare cumparare autentificat sub nr.3353 din 20 dec. 2014 de biroul notarial BNP Banu Camelia, intenția de a vinde a PNȚCD fiind exprimată printr-un proces verbal al CNC din 04 decembrie 2014. Autorii au facut fals in declarații, deoarece imobilul era supus unei interdicții legale de înstrăinare prevazute de art.12 alin.1 lit.f din Legea 334/2006, iar hotărârea CNC din 4 decembrie 2014 era nestatutară și nelegală.

Imobilul a fost vândut către interpuși, iar ulterior a ulterior a fost vândut către SC ICON CORPORATION CONSULTANT ENERGY DESINGN SA, cu sediul social în București, str. Cap. Gheorghe Caplan nr. 19 Sector 1 , care apare acum în Cartea Funciară ca fiind ultimul cumpărător al acelui imobil.

În raport cu condițiile concrete în care s-a realizat (nu era permisă de lege o înstrăinare, iar decidenții ei nu erau îndrituiți să o decidă), vânzarea sediului istoric al PNȚCD este o afacere oneroasă, derulată de Aurelian Pavelescu. Acesta a realizat vânzarea ilegală folosindu-se de calitatea de președinte al PNȚCD, întrunindu-se astfel condițiile infracțiunii prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE