Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aurel Șaramet, care a condus 10 ani Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, nu poate justifica peste un milion de euro din avere

Postat la: 18.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul șef al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri Aurel Șaramet nu poate justifica peste un milion de euro din avere. Agenția Națională de Integritate a cerut comisiei de specialitate de la Curtea de Apel București să îi verifice averea și să stabilească modul în care Aurel Șaramet a obținut peste un milion de euro, în condițiile în care din sumele încasate de acesta și trecute în declarația de avere nu putea ajunge la o asemenea sumă.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Aurel Șaramet, director al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii în perioada 20 decembrie 2004 - 6 noiembrie 2013, are în avere 4.868.494 de lei, respectiv aproximativ un milion de euro, sumă pe care, din veniturile obținute în perioada în care a ocupat funcția, nu o poate justifica.

Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel București va verifica averea lui Aurel Șaramet, la solicitarea ANI, pentru a stabili dacă o poate justifica sau dacă se impune confiscarea acestei sume. Aurel Şaramet a fost demis în noiembrie 2013 de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Instituția, aflată în subordinea Ministerului Finanţelor, gestionează mai multe programe prin care statul acordă garanţii pentru credite Prima Casă.

Aurel Șaramet câștiga anual aproximativ 19.000 de euro din funcția pe care o deținea și din colaborări. În ultima declarație de avere pe care a depus-o, în decembrie 2013, după ce a fost revocat din funcție, Aurel Șaramet a notat la veniturile anuale obținute suma de 743.957 de lei, respectiv peste 160.000 de euro. În plus, Șaramet mai încasa atunci peste 320.000 de lei din colaborări cu Fondul Local de Garantare Sfântu Gheorghe, Fondul Român de Contragarantare, Small Finance, Socet SA și Finas Consulting SRL.

În ultima declarație de avere, Aurel Șaramet a menționat că deține trei case, două cumpărate în 2002 și una moștenită în 2001, împreună cu soția, precum și trei terenuri, cumpărate în perioada 2003-2005. Șaramet avea, în 2013, două autoturisme Mercedes și tablouri de 200.000 de euro. La momentul revocării sale din funcție, Șaramet avea în conturi bancare peste trei milioane de lei și 12.000 de euro și dăduse cu împrumut unor persoane peste 250.000 de lei.

Aurel Șaramet a fost acuzat în dosarul privind acordarea ilegală de credite, prin care s-ar fi produs BRD un prejudiciul de zeci de milioane de euro. Cercetările au fost făcute pentru abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani, iar printre persoanele anchetate au fost Sorin Popa și Alexandru Claudiu Cercel-Duca, foști vicepreşedinți ai Băncii Române de Dezvoltare, precum și omul de afaceri Remus Truică.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE