Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Augustin Lazar raspunde solicitarilor Comisiei de ancheta privind alegerile din 2009

Postat la: 27.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, reactioneaza la "comentariile aparute in spatiul public in legatura cu solicitarea Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009". Lazar afirma ca nu sfideaza Parlamentul si respinge criticile formulate de Comisia de ancheta privind alegerile din 2009, care l-a acuzat de incalcarea Constitutiei si a juramantului de credinta.

"Ministerul Public este preocupat de respectarea principiului cooperarii loiale intre institutiile si autoritatile statului si nu are intentia de a sfida alte institutii, in pofida speculatiilor sau interpretarilor emotionale lansate in spatiul public.

Solicitarea Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009 este in analiza, urmand sa fie clarificata in perioada urmatoare. Cererea ridica o problema de drept, respectiv definirea limitelor legale si a cadrului cooperarii loiale, care trebuie sa se faca cu respectarea Constitutiei si a legilor in vigoare, avand in vedere specificul activitatii judiciare", afirma Augustin Lazar.

Procurorul general da de inteles ca isi pastreaza opinia si nu intentioneaza sa trimita la parlament actele solicitate, in legatura cu dosarul clasat al scrutinului din 2009. "Ma mult, la paragraful nr. 38 din Decizia Curtii Constitutionale nr. 430 din 21 iunie 2017 se prevede ca: "activitatea unei comisii de ancheta nu are nici o tangenta cu o ancheta judiciara"", mai afirma Lazar.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE