Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Augustin Lazăr: „25-30 de parlamentari vor fi achitați în urma legii grațierii

Postat la: 20.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a vorbit, miercuri, despre legea grațierii și despre modificările din Codul Penal. Acesta a arătat că „25-30 de parlamentari care au fost trimiși în judecată petnru conflict de interese" vor fi achitați în urma modificărilor.

„Cine sunt interesați de această modificare a legii? Avem de la 25 - 30 de parlamentari care au fost trimiși în judecată pentru conflict de interese numai de către Parchetul General. Apoi mai există și alte persoane. Consilieri locali, primari etc care au fost trimiși în judecată. Toți aceștia vor fi achitați, dacă va fi promovat în această forma proiectul de lege", a declarat Augustin Lazăr, potrivit b1.ro. De asemenea, procurorul general a criticat și modificările care sunt aduse la infracțiunea de conflict de interese:

„Infracțiunea de conflict de interese a fost golită de conținut așa cum a fost ea modificată pe motivul foarte subtil că a fost declarată o anumită parte a textului neconstituțională. Inițiatorul proiectului de ordonanța a venit cu o ‘inginerie' juridică pe care a mai încercat-o și anterior spunând așa: folosul patrimonial care este prevăzut în textul de lege ca urmare a infracțiunii conflict de interese să aibă un caracter necuvenit. Iată cum acest text de lege, care a fost folosit de organele judiciare pentru combaterea corupției, a fost lipsit de conținut și, în continuare, cei pe care noi i-am trimis în judecată pentru această faptă vor fi achitați. Toată lumea va demonstra că folosul este ‘cuvenit'. Dacă un primar a încheiat un contract cu soția lui, iar soția a făcut prestările de servicii, conflictul de interese nu mai poate fi probat. Legea sancționează lipsă de moralitate în dirijarea fondurilor (publice, n.red.) către anumite persoane", a precizat procurorul general.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE