Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atentat la München: mai multe persoane au fost ucise

Postat la: 22.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multe persoane au fost ucise vineri seara într-un atac armat la un supermarket din oraşul german München, a anunţat poliţia, citată de ziarul Sueddeutsche Zeitung.

Trei atacatori, căutaţi de poliție, au ucis cel puţin şase oameni, iar alţii au fost răniţi, în centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, au declarat surse din poliție pentru AFP, bilanț confirmat și de postul de televiziune Bayrischer Rundfunk (BR). Poliția informează că, potrivit martorilor, atacatorii erau înarmaţi cu carabine.

Şase persoane au fost ucise vineri, într-un atac armat la un restaurant McDonald's dintr-un mall din Munchen, anunţă radiodifuzorul public Bayrischer Rundfunk (BR), citat de Associated Press. O purtătoare de cuvânt a poliţiei a declarat pentru The Associated Press că forţele de ordine urmăresc un suspect sau suspecţi. "Atacatorul sau atacatorii (care ar fi trei, conform ziariştilor) sunt în continuare în libertate" - fie în mall, fie în jurul acestuia, a declarat pentru AP purtătoarea de cuvânt Claudia Kuenzel.

Potrivit Reuters, ziarul Muencher Abendzeitung scrie că până la 15 persoane au fost ucise în acest centru comercial. Televiziunile transmit imagini de la faţa locului, în care apar zeci de vehicule de intervenţie. În timp ce Münchener Abdendzeitung" evocă un bilanţ de „15 morţi". NTV, o televiziune germană, vorbeşte despre zece morţi. Dar aceste cifre nu sunt confirmate din surse oficiale.

Autorul atacului armat de la München a fugit prin centrul comercial şi a tras în mai multe persoane, după care a fugit către o staţie de metrou, scrie ziarul Bild, citat de Le Figaro. „Münchener Abdendzeitung", o publicaţie germană, evocă un bilanţ de „15 morţi". NTV, o televiziune germană, vorbeşte despre zece morţi. Dar aceste bilanţuri nu sunt confirmate din surse oficiale.

O unitate a forţelor speciale din cadrul poliţiei a ajuns la faţa locului, potrivit postului NTV. Zona din jurul centrului comercial, aflat în cartierul Moosach, a fost închisă. Presa scrie că este vorba despre un atacator. Elicoptere survolează zona respectivă, iar angajaţii magazinelor nu le puteau părăsi. Poliţia din Munchen îndeamnă locuitorii să evite zona.

Forţele de ordine au confirmat anterior atacul, la centrul comercial Olympia Einkaufszentrum, dar au declarat că nu au detalii despre victime, potrivit The Associated Press. Un număr important de poliţişti intervine la incident, adaugă agenţia americană. Pe Twitter au inceput să apară înregistrări cu oameni care fug îngroziţi de focurile de armă.

Forţele de securitate din Germania se aflau deja în alertă, după ce, luni seară, un tânăr a rănit grav, cu lovituri de topor şi cuţit, cinci pasageri dintr-un tren regional care asigura o legătură între oraşele Treuchtlingen şi Wurtzbourg, în Bavaria (sud). El a fost împuşcat şi ucis de poliţie. Gruparea ultradicală Statul Islamic a difuzat marţi o înregistrare video în care apare autorul atacului din Germania, în care acesta anunţă că avea să comită agresiunea şi în care proferează ameninţări la adresa ţărilor "necredincioase".

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a avertizat miercuri că populaţia germană ar trebui să fie pregătită pentru noi atacuri lansate de islamişti care acţionează singuri sau în grupuri mici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE