Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atac terorist la Barcelona

Postat la: 18.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritatile spaniole il cauta pe soferul dubei. Cinci atentatori cu centuri cu explozibili, ucisi de politie in Cambrils. Doi romani, printre cei peste 100 de raniti din Barcelona

Spania desfasoara o operatie antiterorista de cautare vineri dupa ce un jihadist a intrat cu o duba in pietoni in Barcelona, ucigand 13 persoane inainte sa reuseasca sa fuga, in ceea ce politia suspecteaza ca a fost doar unul din mai multe atacuri planuite. Peste 100 de persoane au fost ranite, inclusiv doi romani, a caror stare este stabila. Organizatia Stat Islamic a revendicat carnagiul ce a avut loc pe cea mai celebra artera a orasului, Las Ramblas, plina cu turisti, ceea ce a facut ca printre raniti sa fie cetateni din 24 de tari.

In conditiile in care fortele de securitate il cautau pe soferul dubei, care a scapat plecand pe jos, politia a spus ca a ucis joi noapte cinci atacatori in Cambrils, un oras la sud de Barcelona, pentru a preveni un alt atac, cu centuri explozive. Sase civili si un politist au fost raniti in Cambrils cand atacatorii i-au lovit cu masina, inainte ca politia sa-i impuste mortal si sa detoneze controlat explozibilii acestora.

Inainte ca duba sa intre in promenada de pe Las Ramblas, o persoana a fost ucisa intr-o explozie intr-o casa din orasul Alcanar, aflat la sud-vest de Barcelona. Cei din casa fabricau explozibili, a spus o sursa din politie pentru Reuters. Politia a anuntat ca a arestat doua persoane, un marocan si un barbat din Melilla, enclava spaniola din nordul Africii, dar niciunul nu era soferul dubei.

Autoritatile catalane au fost avertizate in urma cu doua luni, de CIA, ca Barcelona si in special zona Las Ramblas sunt vizate de jihadisti, scrie cotidianul El Periodico. Orasul era o tinta evidenta dupa atacurile din alte orase europene importante, precum Paris, Londra si Berlin, a afirmat agentia americana de informatii. Monumente din intreaga lume si-au stins luminile sau au fost luminate intr-un mod special in semn de omagiu pentru victimele atacului terrorist de joi, de la Barcelona.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE