Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Astazi, decizia definitivă în dosarul de şantaj Antena Group-RCS&RDS

Postat la: 28.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Magistraţii instanţei supreme urmează să se pronunţe definitiv astăzi în dosarul de şantaj Antena Group-RCS&RDS, în care Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate.

La ultimul termen al procesului de la instanţa supremă, Camelia Voicuculescu şi Sorin Alexandrescu au spus că sunt nevinovaţi, au cerut să fie achitaţi şi, în cazul în care totuşi judecătorii consideră că au încălcat legea, au fost de acord cu prestarea de muncă neremunerată în folosul comunităţii.
Decizia instanţei supreme va fi definitivă. La ultimul termen al procesului, care a avut loc vineri la instanţa supremă, fostul director general al "Antena Group", Sorin Alexandrescu, a spus că nu l-a şantajat pe Ioan Bendei, fostul administrator al "RCS&RDS", că el a urmărit doar realizarea unei anchete jurnalistice şi că se simte victima unei înscenări, adevăratele ţinte fiind Dan Voiculescu şi fiicele sale.

La rândul ei, Camelia Voiculescu a susţinut că este victima procurorilor, în condiţiile în care aceştia doreau să ajungă la tatăl său. Procurorul DNA a cerut, la ultimul termen de judecată, majorarea tuturor pedepselor primite în primă instanţă de inculpaţii din dosarul şantajării "RCS&RDS", solicitând pentru Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu, Şerban Pop, Daniel Matiescu şi Sorin Alexandrescu pedepse la închisoare cu executare, iar în cazul "Antena Group", Antena 3 şi "Intact Publishing" condamnarea acestora la plata unor amenzi penale.

În 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fostul director al "Antena Group", Sorin Alexandrescu, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi "Intact Publishing" au fost achitate. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care va da o decizie definitivă în acest dosar. Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica să Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general "Antena TV Group" SA, de George Daniel Matiescu, director general al "Intact Publishing" SRL, şi de fostul şef al ANAF, Şerban Pop.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE