Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Astăzi se stabilește definitiv dacă omul de afaceri Dan Voiculescu iese din pușcărie

Postat la: 11.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Magistratii Tribunalului Bucuresti judecă, marți, contestația formulată de procurori la decizia magistraților Judecătoriei sector 5, care în 8 iunie au stabilit că omul de afaceri poate fi liberat condiționat.

La ultima ședință de judecată, cea din 8 iunie, avocatul lui Dan Voiculescu a susuținut că acesta a arătat "staruință în muncă" in penitenciar si că omul de afaceri "nu trebuie indreptat, pentru ca are o educatie solida". Nu de aceeași părere a fost procurorul DNA, care a spus că Voiculescu a avut doar 57 de zile caștigate prin muncă, restul de peste 300 de zile fiind obținute prin elaborarea de lucrări științifice pentru care nu există nicio dovada că au fost redactate în penitenciar. Judecatorii care au avizat în primă instanță eliberarea lui Voiculescu, spun că pana la 24 mai, Dan Voiculescu a executat in total 1.408 zile din cele 3.653 (10 ani) pe care le primise drept pedeapsă în dosarul ICA. Omul de afaceeri depășise astfel limita minimă de 1.217 zile care reprezinta o treime din durata pedepsei.

Dosarul privind cererea de liberare conditionata a lui Dan Voiculescu a fost analizat de Comisia de liberări condiționate din cadrul Penitenciarului Rahova, unde este incarcerat Dan Voiculescu, iar in 22 mai comisia de la Rahova a dat aviz negative. Motivul? "Scopul pedepsei în cazul lui Dan Voiculescu nu a fost atins", astfel că se impune amânarea liberării condiționate.

Omul de afaceri a mai avut o solicitare de liberare condiționată, pe care Tribunalul București i-a respins-o definitiv în 10 ianuarie, stabilind că el mai depune o noua solicitare dupa data de 24 mai. Instanta a stabilit atunci ca Dan Voiculescu nu poate fi eliberat condiționat, dar a scurtat cu patru luni termenul la care acesta poate formula o nouă cerere.

Voiculescu executa din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. In dosarul "ICA" au mai fost condamnați fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare și fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis la șapte ani de inchisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiționat în 26 septembrie, dupa ce a executat doi ani din pedeapsă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE