Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Şase procurori cer CSM să plece de la DNA

Postat la: 27.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Şase procurori cer Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) încetarea activităţii la DNA şi continuarea la o altă unitate de parchet, între aceştia numărându-se şi şeful Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale UE, Claudiu Dumitrescu.

Solicitările celor şase procurori urmează să fie luate în discuţie astazi, când va avea loc şedinţa Secţiei pentru procurori, din cadrul CSM. Potrivit ordinii de zi a secţiei, magistratul Claudiu Constantin Dumitrescu, şef al Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a cerut acordul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în vederea eventualei detaşări în postul de expert naţional detaşat în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă. Dumitrescu lucrează la DNA din anul 2003, în 2011 fiind detaşat în funcţia de şef al Departamentului de Luptă Antifraudă, conform CV-ului procurorului.

Ulterior, în 2013, Claudiu Dumitrescu a revenit la DNA, unde a fost şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie. Un alt procuror care a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie este Alina Ştefănescu, urmând ca ea să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti . Alina Irina Avram a solicitat continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu sau revenire la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), Eugen Anton doreşte transferul la PTB sau la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB), Mădălina Scarlat cere să fie mutată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), PCAB, PTB sau respectiv la unul dintre celelalte parchete de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti, iar Ioan-Paul Chiş a solicitat continuarea activităţii la unul dintre parchetele de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti sau la PTB.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE