Anunţul lui Traian Băsescu cu privire la candidatura pentru Primăria Capitalei
Postat la: 08.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, că nu a luat încă o decizie cu privire la candidatura sa la Primăria Capitalei.
"Nu există încă o decizie luată în acest sens. Nici a mea, nici a partidului (...) Vă pot spune unde este cea mai mare reţinere pe care eu o am. Discutăm de crearea unui partid nou. Cu oameni mai noi, nu neapărat născuţi acum, chiar dacă au unii 60 de ani, (...). Sigur că va participa la alegeri, dar e prima dată când e în politică, adică nişte feţe mai noi, chiar dacă nu cu experienţă zero - că politica înseamnă şi experienţă de viaţă, nu numai tinereţe. Deci, în condiţiile în care vorbim de un partid nou, mă întreb cât de contradictorie ar fi prezenţa într-o competiţie electorală", a spus Traian Băsescu, la B1 TV.
Băsescu a semnalat faptul că marea problemă a Capitalei este împărţirea bugetului în şapte. "Cangrena Bucureştiului o reprezintă cele şapte bugete pe care le are Capitala, un buget al Primăriei Capitalei şi alte şase la sectoare. (...) Marea problemă a Capitalei este o ticăloşie făcută de Adrian Năstase, neînţelegând că un oraş este mai important decât bătălia cu mine, când a dat o ordonanţă de urgenţă prin care bugetul Primăriei Capitalei se disipa în şapte bugete. (...) În condiţiile în care Capitala are de asigurat serviciile vitale ale Bucureştiului - încălzire, apă, transport, repararea magistralelor rutiere principale, spitalele - (...)să muţi la Sectoare 50% din bugetul Primăriei Capitalei este o crimă. Primarii de sector, sigur, de asta au bani de panseluţe", a spus Băsescu.
Fostul preşedinte a mai precizat că aceste bugete ar trebui unificate la Consiliul General al Capitalei. "Vă pot spune că a fost unul din obiectivele mele şi când eram preşedinte şi nu am reuşit din cauza a doi primari de sector pe care-i avea PDL-ul, îi avea pe Negoiţă (Liviu Negoiţă - n.r.) la 3 şi pe Poteraş la 6. S-a opus şi Emil (Boc - n.r.), a fost mai slab decât trebuia să fie. În mod normal, bugetele de sectoare trebuie date de Consiliul General. Consiliul General spune: din atribuţiunile mele ca şi primărie mare a Capitalei am de făcut de asta, iar voi - care aveţi şi voi de făcut parcuri de sector, părculeţe, aveţi de îngrijit curtea şcolii, aveţi de făcut asta - ai buget atât, votat de Consiliul General, (...) iar restul trebuie concentrat pe ce e de făcut în Bucureşti", a declarat Băsescu, dând ca exemplu faptul că în Bucureşti este nevoie de zeci de pasaje subterane şi parcări, investiţii care necesită fonduri importante.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
La 5 ani de la pandemia COVID, China se confruntă cu un nou virus care amenință omenirea. Nu există vaccin și se răspândește rapid
China este martoră la o creștere a cazurilor de metapneumovirus uman (HMPV), stârnind îngrijorări cu privire la o altă criză de sănătate după pandemia de COVID-19. Rapoartele și postările pe rețelele sociale arată spitale supraaglomerate, unii utilizatori sugerând, de asemenea, prezența mai multor viruși, cum ar fi HMPV, gripa A sau COVID-19, potrivit NDTV.
-
Adrian Văncică: Călin Georgescu spune tâmpenii mai mari decât am inventat eu pentru Las Fierbinți
Actorul Adrian Văncică îl acuză pe Călin Georgescu, câștigătorul detașat al primului tur al alegerilor prezidențiale de faptul că spune lucruri fără sens. Spune tâmpenii mai mari decât am inventat eu pentru serial acuză Văncică.
-
Serviciile de informaţii americane aruncă bomba: "Există o alianţă ascunsă între China şi rebelii Houthi din Yemen"
Există o alianţă ascunsă între China şi rebelii Houthi din Yemen, indicând rolul Beijingului în furnizarea de armament avansat grupării susţinute de Iran.
-
Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
O echipă internațională de psihologi lansează cel mai mare experiment global dedicat fericirii, vizând să identifice cele mai eficiente metode pentru îmbunătățirea stării de bine a oamenilor, informează The Guardian.
-
Dieta anului 2025. A câștigat aurul pentru asigurarea stării de bine și prevenirea bolilor
Dieta mediteraneană a câștigat din nou, obținând în 2025 premiul „cea mai bună dintre cele mai bune" din partea U.S. News & World Report, care întocmește anual o listă cu cele mai benefice și cele mai puțin benefice diete, clasificate de profesioniștii din domeniul nutriției.
-
Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
Medicul Natalia Balan recomandă evitarea unei greșeli frecvente la prepararea cafelei care o transformă în otravă. Aceasta este reîncălzirea unei băuturi reci. Obiceiul de a reîncălzi cafeaua, de exemplu în cuptorul cu microunde sau pe aragaz, poate afecta negativ atât compoziția acesteia, cât și sănătatea dumneavoastră, relatează expertul.
-
Dezertare masivă în armata ucraineană. O treime din soldatii proaspat instruiti n-au mai ajuns pe front
Circa 1.700 de soldaţi ucraineni dintr-o brigadă alcătuită din aproximativ 6.000 de soldaţi, dintre care o parte au fost instruiţi în Franţa, au dezertat încă dinainte să ajungă pe front, caz investigat în prezent de armata ucraineană.
-
Dezastru ecologic la Marea Neagră: stare de urgență instituită de autorități
Pe plajele peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Federaţia Rusă, au fost observate pete de păcură, care a ajuns în Marea Neagră în urma scufundării a două tancuri petroliere ruseşti. Aşa-numitul guvernator al Crimeei, Mihail Razvojaev, a anunţat că, pe 4 ianuarie, la Sevastopol a fost instituită stare de urgenţă de nivel regional.
-
Predicțiile înfricoșătoare ale lui Nostradamus pentru Anul Șarpelui de Lemn, 2025 - Acestea pot schimba lumea
Profețiile lui Nostradamus, captivante, controversate și adesea ridiculizate, continuă să stârnească reacții chiar și după secole, fiind reanalizate ori de câte ori se crede că una dintre ele s-a „realizat". Ce ce profețit de anul 2025!
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu