Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Anunţul lui Gheorghe Mărmureanu. Când se va produce în România următorul mare cutremur şi la câte grade se dărâmă Casa Poporului

Postat la: 21.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un cutremur cu o magnitudine majoră nu se va produce în zona Vrancea înainte de anii 2040-2041, susţine directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

„Este curios că un cutremur de suprafaţă şi unul adânc, dacă le aduni ca timp, ies 101-102 ani. Spre exemplu, am avut cutremur în 1940 şi a fost de mare adâncime. Urmează 1977 - 37 de ani. Avem trei mari cutremure la 37 de ani.(...) Urmează diferenţa pâna la 101-102 ani", a spus Mărmureanu, la Antena 3, precizând că că este vorba despre anii 2014-2041 şi un cutremur de mare adâncime care „avantajează" România.

El a dat exemplul seismului din 1986, care s-a produs în Vrancea şi care a avut o magnitudine de 7,1 grade şi s-a produs la peste 180 de kilometri adâncime. Mărmureanu a precizat că în România nu s-au înregistrat pagube atunci, însă la Chişinău au murit câţiva oameni, iar o clădire s-a prăbuşit în Ucraina. Întrebat la ce magnitudine Casa Poporului ar începe să se dărâme, Mărmureanu a răspuns că ar trebui să fie un cutremur de cel puţin 7,8-7,9 grade. Specialistul a adăugat că înainte de un cutremur mare se produc mai multe seisme mai mici cu magnitudine ce poate să ajungă la 6.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE