Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ANRE investighează de ce prețul energiei a crescut exploziv

Postat la: 30.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele ANRE a anunțat că anchetează de urgență prețurile energiei de pe bursa OPCOM. Declarația șefului ANRE apare în condițiile în care a început cea de-a patra săptămână cu preţuri istorice pe bursa de energie. Preţul electricităţii a atins valoarea de 650 de lei pe megawatt oră şi se apropie de triplul preţului din aceeaşi perioadă a anului 2016.

Din datele de pe bursă pare să reiasă că aceste preţuri au fost majorate artificial, iar cei care au avut de câştigat sunt traderii care au cumpărat energie şi au vândut la preţuri foarte mari. Creșterea prețului pe bursă a fost determinată şi a început după declaraţia din 12 ianuarie a ministrului Energiei, care a spus că stocurile de cărbune mai ajung doar pentru 4 zile.

Sistemul energetic al României a fost pe punctul să intre în avarie din cauza viscolului întrucât nu există stocuri suficiente de cărbune, a declarat, joi, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu. Una dintre variantele autorităţilor este să desecretizeze contractele de pe bursă, pe baza unui Ordin pe care ANRE întârzie să îl adopte, deși este cerut de Legea energiei care a fost modificată în vara anului 2016 în Parlament. Prin acest ordin, semnatarii tuturor contractelor de vânzare și cumpărare a energiei pe bursă precum și cele de import-export de energie vor putea fi cunoscuți.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE