Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ANM: Cum va fi vremea in urmatoarele doua satpamani

Postat la: 23.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Meteorologii au emis progoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani.

"In prima saptamana vremea va fi racoroasa, desi media regionala a temperaturilor maxime va fi in crestere de la 27 la 29 de grade. In a doua jumatate a intervalului, procesul de incalzire a vremii va continua pana la medii ale valorilor maxime diurne de 30...31 de grade. Media temperaturilor minime va avea usoare variatii, pe tot parcursul intervalului, intre 17 si 19 grade. In prima saptamana, temporar va ploua si se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. Probabilitatea de ploaie se va mentine si in restul intervalului, dar la cote mai reduse.

OLTENIA

In prima jumatate a intervalului, valorile termice diurne se vor situa sub normele perioadei, desi media regionala va fi in crestere de la 27 la 29 de grade. In a doua saptamana, vremea va continua sa se incalzeasca si se vor inregistra medii ale valorilor maxime de 30...31 de grade. Minimele termice vor avea variatii usoare pe parcursul celor doua saptamani, iar media regionala va fi de 17...19 grade. In prima saptamana, temporar va ploua, iar cantitatile de apa cumulate vor fi mai insemnate. Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata si in a doua parte a intervalului.

BANAT

Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme racoroasa in primele zile ale intervalului de prognoza, cand se vor situa, in medie regionala, in jurul a 26 de grade. Ulterior, vremea se va incalzi de la o zi la alta, devenind apropiata de normal din punct de vedere termic in intervalul 29 iulie - 5 august, cand se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 30...31 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin valori medii de aproximativ 17 grade in perioada 23 - 27 iulie, apoi acestea vor fi in crestere usoara, spre 18...19 grade intre 28 iulie si 5 august. Local si temporar va ploua in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar mai intense si mai frecvente vor fi aversele din primele doua zile.

CRISANA

Intervalul celor doua saptamani de prognoza va debuta cu vreme racoroasa, dar temperaturile maxime diurne vor fi in crestere usoara si treptata, de la aproximativ 26 de grade la inceput, spre 29 de grade pe 27 si 28 iulie. Intre 29 iulie si 5 august, media regionala a maximelor diurne va fi de 30...31 de grade, caracterizind o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic. Regimul termic nocturn se va concretiza prin minime de temperatura de 16...17 grade in intervalul 23 - 28 iulie, pentru ca apoi, pana la finalul celor doua saptamani de prognoza, sa se situeze in jurul a 18...19 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani, dar aversele vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse in jurul datelor de 23, 27 si 28 iulie.

TRANSILVANIA

In primele doua zile ale intervalului de prognoza vremea va fi racoroasa, cu medii termice regionale diurne de aproximativ 25 de grade. Din 25 iulie, va avea loc o usoara si treptata incalzire, astfel incat pe 28 si 29 iulie se vor atinge valori medii de 27...28 de grade. In intervalul 30 iulie - 5 august, cind vremea se va apropia de normal din punct de vedere termic, media maximelor va fi de 29 de grade. Temperaturile nocturne vor fi mai coborate la inceputul intervalului de prognoza, cand se vor inregistra, in medie, 14...15 grade, apoi vor marca o crestere, iar intre 27 iulie si 5 august vor fi minime termice de 16...17 grade, apropiate de normele perioadei. Pe tot parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza vor fi perioade in care se vor semnala ploi, mai ales averse, dar acestea vor fi mai importante cantitativ in jurul datei de 24 iulie.

MARAMURES

Temperaturile maxime diurne vor fi mai scazute decat normele perioadei la inceputul primei saptamani de prognoza, cand se vor consemna medii regionale de 26...27 de grade. Apoi vremea se va incalzi, iar intre 25 si 28 iulie vor fi maxime termice de 28...29 de grade, iar in intervalul 29 iulie - 5 august se vor inregistra, in medie, 31 de grade. Temperaturile minime nocturne se vor caracteriza prin valori, in medie regionala, de aproximativ 15...16 grade la inceputul primei saptamani, apoi vor creste usor si se vor mentine in jurul a 17 grade pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi, dar acestea vor fi mai frecvente si mai importante cantitativ in jurul datelor de 24 si 28 iulie.

MOLDOVA

In prima saptamana a intervalului de prognoza media regionala a temperaturilor maxime se va situa intre 26 si 28 de grade, caracterizind o vreme relativ racoroasa pentru aceasta perioada. Apoi regimul termic diurn va marca o usoara crestere, iar intre 30 iulie si 5 august se vor inregistra 30...31 de grade, in medie, valori apropiate de normele perioadei. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade intre 23 si 26 iulie, apoi vor creste usor, spre 18...19 grade, valori medii in jurul carora se vor mentine pana la finalul celei de a doua saptamani. Instabilitatea atmosferica se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoza, insa ploi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse se vor semnala cu precadere intre 24 si 28 iulie.

DOBROGEA

La inceputul intervalului, media regionala a maximelor diurne se va situa in jurul a 26 de grade, caracterizand o vreme racoroasa. Apoi, regimul termic diurn va marca o crestere treptata; la sfarsitul primei saptamani, media maximelor, de 28...29 de grade, va fi normala pentru aceasta perioada, iar in ultimele zile ale intervalului se vor inregistra medii in jurul a 30 de grade. Mediile regionale ale valorilor nocturne vor avea usoare variatii, pe parcursul celor doua saptamani, intre 19 si 21 de grade. In prima saptamana, mai ales in intervalul 23-26 iulie, instabilitate atmosferica va fi temporar accentuata si se vor semnala ploi mai insemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in scadere.

LA MUNTE

In prima saptamana, regimul termic diurn va marca o usoara crestere, de la valori medii in jurul a 17 grade, la 19...20 de grade. Ulterior, variatiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, media acestora mentinandu-se in jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variatii pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11...13 grade. Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului si se vor cumula cantitati de apa mai insemnate, indeosebi in prima saptamana.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE