Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ANI a găsit în incompatibilitate sau conflict de interese 12 actuali şi foşti aleşi locali, inclusiv 5 primari

Postat la: 20.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat marţi că a constatat în cazul a 12 actuali şi foşti aleşi locali, printre care cinci primari şi trei viceprimari, starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă sau indicii privind existenţa conflictului de interese de natură penală. În cazul lui Iosif Kis, primar al comunei Zagon din judeţul Covasna, inspectorii de integritate au constatat existenţa conflictului de interese administrativ.

"În exercitarea mandatului de primar, având un interes personal de natură patrimonială, a emis acte administrative (expuneri de motive asupra proiectelor de hotărâre privind concesionarea unor trupuri de păşune, aflate în domeniul privat al comunei, ce stau la baza hotărârilor Consiliului local, în temeiul cărora a fost încheiat un contract de concesiune între comuna Zagon şi Asociaţia Gospodarilor din Zagon) şi a încheiat acte juridice (contracte încheiate între Primăria comunei şi Asociaţia Gospodarilor din Zagon, asociaţie în cadrul căreia deţine calitatea de membru)", se precizează într-un comunicat al ANI.

Conform aceleiaşi surse, Marian Toader, primar al comunei Zăbrani din judeţul Arad, s-a aflat în conflict de interese penal, întrucât a promovat un proiect de hotărâre prin care a propus aprobarea unificării unei suprafeţe de teren aparţinând proprietăţii private a comunei şi o proprietate privată a unei societăţi la care deţine calitatea de asociat unic.

Petru Fara, primar al comunei Târnova din judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2012 - 31 octombrie 2013, întrucât, concomitent cu deţinerea funcţiei de primar, a desfăşurat o activitate remunerată de agent de asigurări.

De conflict de interese administrativ mai sunt suspectaţi Ilie Dinu - fost primar al oraşului Titu din judeţul Dâmboviţa şi Ion Birin - fost primar al comunei Vâlcele din judeţul Olt, dar şi trei foşti viceprimari: Constantin Ştefan din comuna ieşeană Ion Neculce, Constantin Romeo Trofin din comuna nemţeană Români şi Ionel Dandu din comuna timişeană Darova.

Ioan Florea şi Florin Dumitru, consilieri locali în comuna Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, respectiv comuna Mogoşani, judeţul Dâmboviţa, au fost găsiţi în incompatibilitate. De asemenea, Radu Piticion, fost consilier local al oraşului Dragomireşti, judeţul Maramureş, dar şi Aurel Stângaciu, consilier local în comuna Banca, judeţul Vaslui, sunt suspectaţi de conflict de interese administrativ.

"Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Kis Iosif, Dumitru Florin şi Stângaciu Aurel nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", se menţionează în comunicatul ANI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE