Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Angajatii din Primarie acuza ca sunt presati sa isi dea demisia pentru a fi mutati la firmele lui Firea

Postat la: 23.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multi angajati din administratiile subordonate Consiliului General al Municipiului Bucuresti se plang ca se fac presiuni asupra lor pentru a-si da demisia din actuale functii pentru a fi mutati la companiile create de Gabriela Firea.

Federatia Sindicatelor din Administratie Bucuresti sustine ca se fac presiuni si pentru reducerea drastica a bugetelor de investitii in administratiile care se ocupa de gestionarea orasului, pentru ca banii sa mearga la companiile recent infiintate, descrise ca fiind "structuri paralele si nefunctionale care nu fac altceva decat sa redirectioneze bugetele administratiei publice locale".

Reprezentantii federatiei se plang de faptul ca nu sunt lasati sa picheteze desi anul trecut au depus cel putin sase cereri in acest sens. "Nu ne-au lasat sa pichetam anul trecut justificand ca exista cineva care a solicitat zona respectiva. Vom relua cererile pentru pichetare si vom merge pe masurile pe care ni le permite legea pentru a bloca abuzurile respective asupra salariatilor", a declarat Mircea Muresan, reprezentant al federatiei, pentru Ziare.com.

Acesta a explicat ca oamenii sunt chemati individual in birouri, unde li se cere sa demisioneze. "Au fost chemati si li s-a spus 'Domne, treci acum. Daca nu treci acum, peste sase luni cand incepe compania poate... in alte conditii... sau vedem daca da sau nu'. Asta a fost ce li s-a spus oamenilor. Asta e ceva foarte general. Se fac individual. Sunt chemati individual, bineinteles, cei mai buni si li se spune sa treaca", a adaugat el.

Pasul urmator este ca oamenii sa solicite, din nou, aviz pentru pichetare si spera sa obtina un raspuns pozitiv de data aceasta. "Noi am avut discutii cu viceprimarul, i-am ridicat toate problemele. Nu s-a rezolvat. Se merge inainte. Am facut comunicatul si vom face toate demersurile necesare pentru protejarea membrilor de sindicat, inclusiv juridic daca este nevoie", a punctat Mircea Muresan.

Trebuie precizat ca angajatii din subordinea CGMB nu au fost si informati despre ceea ce se va intampla cu locurile lor actuale de munca din care sunt fortati sa demisioneze. "Nu se stie. Nu s-a facut nicio informare, nu a existat nicio informare. Nu se stie ce se intampla", a adaugat Muresan.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE