Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Angajații din penitenciare au declanșat proteste pe perioadă nedeterminată

Postat la: 01.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Angajatii din penitenciare au declanșat, începând de astăzi, proteste pe durata nedeterminata in toate unitatile subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor

"Intr-o prima etapa, incepand cu 01 august 2017, angajatii din penitenciare refuza sa efectueze ore suplimentare si alte atributii decat cele specifice functiilor ocupate. Cel mai probabil, asa cum s-a intamplat dealtfel si anul trecut cand un alt Guvern nu si-a respectat promisiunile, activitatile din penitenciare vor fi treptat blocate.

La fiecare penitenciar vor fi organizate pichetari si fiecare angajat va actiona in justitie, in fata instantelor nationale si internationale de jurisdictie a muncii, Guvernul Romaniei pentru obligarea acestuia la aplicarea unor masuri concrete privind asigurarea unor conditii de munca decente. Daca autoritatile nu vor reactiona pozitiv, actiunile de protest se vor muta la sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ministerului Justitiei si Guvernului Romaniei, pana cand aceste institutii isi vor respecta obligatiile legale si cele prevazute in acordurile colective.

Protestele angajatilor din penitenciare sunt motivate de faptul ca Guvernul Romaniei refuza sa faca investitii pentru imbunatatirea conditiilor de munca, blocheaza concursurile de ocupare a functiilor vacante, intarzie nepermis aplicarea unor masuri de protectie a angajatilor si adopta legi care restrang drepturi salariale si scad pensii'', se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Pentitenciarelor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE