Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Anchetă la Spitalul Filantropia din Craiova. Au murit doi pacienți de pe urma transfuziilor de sânge

Postat la: 27.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat luni dimineață că patru pacienți care s-au simțit rău în urma transfuziilor sunt acum internați la Terapie Intensivă. Principala suspiciune a cadrelor medicale, în acest caz, este legată de "calitatea sângelui". Poliția derulează o anchetă la Spitalul Filantropia din Craiova, după ce doi pacienți au murit.

Ancheta a început, luni, după ce chiar conducerea spitalului a făcut o sesizare, sâmbără, la Secția 1 Poliție din Craiova. Sesizarea a apărut după ce doi pacienți au decedat în spital - aparent, ca urmare a unor transfuzii greșite, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Alți patru pacienți se simt rău. O femeie de 81 de ani și un bărbat de 67 de ani, ambii pacienți ai Spitalului Filantropia, sunt pacienții decedați în urma transfuziilor care le-au fost făcute la spital.

"Conducerea Spitalului Municipal Filantropia a sesizat sâmbătă Secția 1 de poliție din Craiova cu privire la faptul că doi pacienți ai spitalului ar fi decedat în condiții suspecte în noapte de vineri spre sâmbătă. Conform procedurii, polițiștii de la Secția 1 au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă. Cele două cadavre au fost depuse la morga spitalului și urmează ca medicii legiști să se pronunțe cu privire la cauza decesului și în funcție de concluziile medicilor specialiști să se dispună în continuare cercetări de către procurorul care supraveghează cercetarea penală a Secției 1", a declarat Amelia Barbu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE