Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Anchetă extinsa în cutremuratorul caz „Sex la liceul din Borca"

Postat la: 17.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ a trimis ieri o comisie de anchetă la Grupul Şcolar „Mihail Sadoveanu" din Borca pentru a clarifica situaţia apărută după ce doi elevi şi-au făcut de cap într-o clasă. Profitând că profesorul de tehnologie a lipsit de la oră, cei doi, elevi în clasa a X-a, au fost protagonişti într-o poveste de alcov.

Iniţial, temându-se poate de reacţia părinţilor ori ca să-şi spele obrazul, eleva ar fi reclamat că ar fi fost violată. Mama ei a a anunţat Poliţia, iar medicii legişti au confirmat contactul sexual. Luată la întrebări, inclusiv de către conducerea şcolii, ea a recunoscut că, de fapt, partida sexuală a avut loc şi cu acordul ei. „S-ar părea că domnul profesor ar fi plecat de la ora de la 11.00 la 12.00, atunci când s-au întâmplat faptele", a spus Vasile Amariei, directorul Grupului Şcolar „Mihail Sadoveanu". Ancheta administrativ-internă a unităţii de învăţământ a ajuns şi la Inspectoratul Şcolar, iar şeful instituţiei, Viorel Stan, a decis ca ieri să trimită o comisie în teren. Inspectorii au ajuns la Borca şi vor trebui să stabilească vinovaţii şi care a fost exact contextul consumării partidei.

Între timp, potrivit directorului şcolii, Vasile Amariei, în liceu s-a format o comisie de disciplină, care-l va cerceta pe profesorul chiulangiu, cel care ar fi trebuit să fie la catedră, în loc să lipsească. Se pare că ar fi avut astfel de abateri şi în trecut. „Sperăm că vom termina cât mai repede cercetarea disciplinară. Profesorul care a absentat de la ore a mai fost sancţionat, în trecut, pentru acelaşi lucru. În 13 ianuarie (ziua când a avut loc fapta - n.r.), a fost la câteva ore, dar a plecat fără să anunţe pe nimeni", a precizat directorul Amariei. Între timp, eleva nu a mai ajuns la şcoală, iar directorul spune că părinţii nu au putut fi contactaţi pentru a motiva absenţa. Elevul, în schimb, este la ore, la fel şi profesorul asupra căruia planează iminenta penalizare. „Aşteptăm şi rezultatele anchetei demarate de poliţişti. După ce vom avea toate datele, vom vedea ce sancţiuni se impun", a mai spus Amariei. Şi băiatul, şi fata vor fi audiaţi şi consiliaţi de psihologi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE